Thursday, May 13, 2010

Hammonjoki 13052010

Olihan upea päivä. Kesä alkaisi olemaan täällä, sillä sääkin on jo lähes helteistä. Aivan loistava fiilis päästä taas kalastamaan kevyessä varustuksessa ilman, että koko vaatekaappia tarvitsee pukea päälleen. Linnut laulavat ja erilaisia pörriäisiä oli ilma sakeana.


Hammonjoen vesi oli kuitenkin vielä ehkä yllättävänkin sameaa. Olin odottanut hieman reippaampaa kirkastumista sitten viime reissun. Veden sameus ei näyttänyt kuitenkaan häiritsevän kaloja, sillä kevään ensimmäiset pintakäynnitkin Hammolla tuli nähtyä. Hyönteisiä oli varsin runsaasti, joten tottakai kalatkin niistä kiinnostuivat.

Pintureita en kuitenkaan käyttänyt. Perhot olivat vanhoja tuttuja 'vedenalaisia' mutta kuitenkin tämän kevään uutta tuotantoa. Hyvin toimivat, sillä kaloja tuli kaikkia lajeja joita tavallisimmin tavoittelen tällä joella (neljä eri lajia. Huom!). Tämän kevään ensimmäinen oli kuitenkin varsin pirteä 'vanha' kirjolohi.


Päivä oli siis kaikinpuolin erinomainen. Kuorrutuksena tässä 'kakussa' oli aimo annos Hammonjoen historiaa. Uutta ja mielenkiintoista tuli opittua varsin paljon. Kiitos tästä...

Päivän päätteeksi tarkoitus oli laittaa grilli pöhisemään ja käristää hieman makkaraa. Paikallisen huoltoaseman valikoima oli kuitenkin varsin nihkeä ja jouduin tyytymään HK:n metrilenkkiin. Normaalisti pidättäydyn Kabanossissa mutta sitä ei ollut nyt saatavilla. Ikävä kyllä ostohetkellä en tutkinut sen tarkemmin tämän 'makkaran' koostumusta. Metrilenkki sisälsi nimittäin koneellisesti eroteltua broilerin lihaa sekä broilerin nahkaa. Hyi helv....Ja sitä itseään se myös oli (eli siis täyttä p***aa). Normaalisti en ruokaa heitä hukkaan mutta tällä kertaa on pakko tehdä poikkeus. Tuota ei yksinkertaisesti pysty syömään.

No comments: