Thursday, September 11, 2014

Loppukiri Kymöllä

Pitkään en taas pysynyt poissa Keski-Suomesta, sillä tällä kertaa päädyin täydentämään suoraa Kymönkoskelle. Aikaisemmin tänä kesänä olen jo siis heittänyt Kärnällä ja Kellalla ja nyt oli Kymö vuorossa. Joka ainoa kerta kun olen Kymöstä ohi ajellut, niin koski on ollut tyhjä. Ei ole siis ollut ilmeisesti kalamiesten suosiossa Kymö menneenä kesänä.


Tosin juuri nyt hetki ennen rauhoituksen alkamista vesi oli koskessa todella alhaalla. Ehkäpä siinä yksi syy kalamiesten puuttumiseen. Tälläkin kertaa olin koskella yksin eli sain kalastaa mielin määrin juuri niitä kohtia koskesta kuin itse halusin. En muuten muista, että olisin Kymöä koskaan kalastanut näin vähällä vedellä. Kokemus siis tämäkin.

Kymön istaripulikka

Kymö on perinteisesti ollut varsin hyvä pinturipaikkana. Siksipä aloitin kalastukseni pintaperhoilla. Heitin kosken yläosan parhaimman näköiset paikat nopeasti läpi ilman mitään tapahtumia. Niska, mikä on myös perinteisesti erinomainen, jäi oikeastaan kokonaan kalastamatta. Virtaus oli aivan olematon ja särkikaloja oli siellä aivan puurona.

Kalastus tuntui olevan koko kuuden tunnin luvan ajan melko vaikeaa. Töitä sai tehdä runsaasti, että ottihaluisia kaloja löytyi. Kaloja kuitenkin oli, sillä pari ihan kivan kokoista taimenta uiskenteli jopa jaloissa varsin passivisen oloisina. Onneksi kuitenkin niitä aktiivisiakin oli eli ei tarvitse kikuleita nytkään uitella padassa. Ikävä kyllä koko reittiä on leimannut tällekin kesälle rasvaevällisten kalojen melkein täysi puuttuminen. Kaikki kalat näyttävän olevan eväleikattuja istareita. Eikä näiden kalojen kuntokaan ole kovin kaksinen ollut.

harjoitussiika juuri ennen joukkuekisaa

Mutta nyt on rauhoitus alkanut ja taimenet saavat olla rauhassa. On aika keskittyä muihin lajeihin ja muihin paikkoihin. Vaikka siikaan, kirjoloheen ja haukeen. Tulevana viikonloppuna on tulossa joukkue-sm kisatkin. Siellä sitten niitä kirjolohia...toivottavasti. Tai siikoja. Kiitos!

No comments: