Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, June 4, 2019

Aika haipakkaa

Tuli rypistettyä muutama aika tiukka kalapäivä. Viime viikolla tosiaan tuli parina iltana mätettyä ensin perhoa kelluntarenkaasta Evolla työpäivien jälkeen. Pitkiä päiviä ja pitkiä iltoja. Kivaahan tuo oli järvellä kelluskella huolimatta varsin navakasta tuulesta. Kalat olivat onneksi edes hitusen yhteistyöhaluisia kelistä huolimatta.

Viikonloppu koitti ja edessä oli perhokisat. No, sitä ennen vielä piti lähteä hätäisesti takaisin tuuleen ja tuiverrukseen. Tällä kertaa nopea pisto kuhajahtiin jigivehkeillä. Uskomatonta kyllä, että löysimme jopa niitä kohdekaloja. Askel on näemmä tuollakin saralla menty eteenpäin. En ole siis missään tapauksessa mikään erikoinen uistin- tai jigikalastaja, sillä niin vähän olen sitä tehnyt. Nämä perhohommelit ovat paljon tutumpia.

Vantaan Pitkäkoskea

Sunnuntaina oli sitten edessä kauden avauskisa eli Vantaanjoen sm-alkukarsinta. Hivenen jäi valmistautuminen vähiin tämän kaiken höntsäämisen keskellä. Ja kuten usein ennenkin kauden avaus itsessään on vähän hakemista. Onnistuin nimittäin blänkkäämään heti ekan jakson. Jokunen särki sentään oli siiman päässä mutta taidot eivät riittäneet toimittamaan niitä haaviin asti. Kirjolohet olivat aamusta kyllä aika flegmaattisia.

Toisella jaksolla sentään jo sain useamman kisakalan ylös asti. Näistä kaksi oli haukea. Jännä, että koskessa oli tuollaisia pieniä puikuloita enemmänkin, sillä myös taisteluparini Saku oli saanut hetkeä aikaisemmin myös tuollaisen pikkuhauen. Tuplatärpistä nousi muuten ahven ja hauki. Molemmat mitallisia kisakaloja.

Kolmannella jaksolla alkoi myös kirjolohet selkeästi piristymään. Sain semmoisen jo haaviinkin hyvin pienellä nymfillä. Muuten jakson aikana lähinnä haeskelin särkiä.

Viimosella jaksolla sitten jostain syystä, en saanut särkiä innostumaan. Jokunen kirjolohi kuitenkin söi ja päätyi haaviin. Ei siis kovin häävi kisasuoritus mutta ihan mukava tuolla oli taas päivä heilua.


Maanantaina sitten jatkoa tälle muutaman päivän kalarypistykselle. Tuli käytyä nimittäin vielä Kyykoskella. Tarvitsin muutaman lisäkuvan tulevaan PPK:n juttuun. Kalatapahtumat oli aika vähissä mutta sentään pieni taimen kävi ylhäällä sekä mörssäritoutain katkoi siimat.

Ja tässä vielä taas videota ... Evon kelluntarenkailua...








No comments: