Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, December 9, 2007

Se oikea kalaretki

Kerrankin suunnitelma toteutuu juuri niin kuin suunniteltu. Onnistuin sunnuntaina hiipimään kalalle niin kuin tarkoitus olikin. Haaveissa oli käydä kalalla myös lauantaina mutta aamun keli oli sen verran surkea, että jätin lähtemättä. Lauantaina oli tuulikin hivenen rankan puoleista sillä ilmatieteenlaitos tiesi kertoa liki 20 metrin sekuntituulesta. Liikaa, aivan liikaa..

Sunnuntaina keli olikin sitten täysin erilainen. Menomatkalla vettä tosin ripeksi.. tai tulihan sitä välillä hieman rankemminkin. Perille päästyä taas ei ollut sateesta tietoakaan. Tuuli taisi olla jossain 10 metrissä sekunnissa. Tuhrukeli kuitenkin mutta sehän on hyvä asia.

Hämärän väistyessä saimme välineet sopivasta kasattua. Epoksihirviöitä siiman päähän ja rantaan. Vastatuuleen heittämisestä ei aluksi meinannut tulla mitään mutta hetken totuttelun jälkeen heitto alkoi jo hieman kulkeakin. Tälläkin kertaa olin napannut mukaan Vissun seiskaluokkaisen, mikä on yllättäen noussut yhdeksi käytetyimmistä vavoistani niin merellä kuin järvelläkin. Mukana oli varavapana aikaisemmin eniten käyttämäni Orviksen Trident Tls luokassa 6. Molemmissa olen käyttänyt samaista hieman järeää intteriampparia, joka lentää varsin mallikkaasti tuulisissa olosuhteissa.


Päivästä tuli varsin erinomainen niin Terolle kuin minullekin. Molemmat onnistuivat jallittamaan meritaimenen. Terolla varsin erinomainen startti mertsariongintaan sillä jo parin tunnin kalastaminen jälkeen ensimmäinen eväkäs ylös. Hieno kala ja hieno hyppy!



Rantakivikossa lojui pari kuollutta kalaa. Tässä tapauksessa ahneella oli ollut p*skainen loppu, sillä saalis oli koitunut saalistajan kuolemaksi. Hauska löytö sanoisinko.. heh



Tästä reissusta tulikin taas kummasti potkua merellä kalastamiseen. Sen verran monta tyhjää reissua takana että välillä kalan saaminen on varsin hauskaa. Vaikka normaalisti lasken suuren osan kaloistani takaisin, niin meritaimenet päätyvät herkästi pannulle. Tämän päiväinen kalakin tuli hotkaistua suihin heti kotiin saavuttuani. Kyllä kala on parasta tuoreena!



6 comments:

Pauli Salmela said...

Komeat taimenet ootta kyll saaneet. Alkoi heti itseäkin poltella merelle...:D

Jyrki H said...

On kyllä hienoja kaloja. Noita kun pääsisi joskus itsekin heittämään...

Pietu said...

Hienoja kaloja tosiaan, jännän näköinen tuo Teron taimen, jotenkin hieman lohimaisia piirteitä mukana. Menin sitten itsekin avaamaan blogin, sen verran mukavaa näitä muiden blogien juttuja oli lukea :).

Harri Hytönen said...

Katos, Pietukin löytänyt tänne..

Anonymous said...

Kato ukot päässyt taimenen makuun;) Ookko siitä graft furista jo sitonu mertsari perhoja. Näköjään toimii muuallakin kun gotlannissa ;)
T:Olli

Harri Hytönen said...

En ole mertsariperhoja sitonut vielä Kraft furista. En ole edes ko. matskua vielä hankkinut. Viimeksi olen sitonut DNA-kuituisia härpäkkeitä.