Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, June 20, 2008

Hammonjoki 200608

Tänäänkin menin vanhan kaavan mukaan eli sellainen lyhyt pyrähdys tuli tehtyä lähijoelle. Jos ei muuta, niin ihan mielenkiinnosta miltä vesitilanne näytti viime aikojen sateiden jäljiltä. Yllättävän kirkas oli vesi vaikka hieman oli väriä ottanut itseensä sitten kirkkaimpien aikojen. Sellainen sopiva tilanne sinänsä, että kalojen bongaus onnistuu vallan mainiosti.

Kirjolohia lähdinkin siten jallittamaan periaatteella, että vain havaitulle kalalle heitän. Muutaman kalan löysinkin mutta ovat edelleen viisastuneet sitten viime käynnin. Useampi kala kävi ensin katsomassa perhoja mutta hylkäämisen jälkeen katsoivat parhaimmaksi poistua paikalta. Eli oli onnistuttava ensimmäisellä yrittämällä, sillä toista mahdollisuutta ei saanut.

Ihan jokaista mahdollisuutta en sentään tunaroinut. Käytin vapautettavana erikoisen näköisen mutta kuitenkin ihan kohtuullisen kokoisen kalan. Kalalla oli niskassa hieman samannäköinen jälki kuin mitä tulee kalaa hengiltä kolkatessa. Olikohan telonnut itsensä kalamiehen käsittelyssä?

No comments: