Friday, September 9, 2011

Vaikea päivä

Perinteiden perjantai jälleen eli joella olin taas tänäänkin. Ja tällä kertaa kaikki rojut mukana ja heti ensi laakista oikealle joelle. Nukarille. Nyt ei tullut hukatuksi aikaa, sillä heti aamun valjettua temmelsin jo joen rannalla.

Tänään sainkin temmeltää pitkään ennen kuin kaloja alkoi löytymään. Tai siis löytyi kaloja jo kalastusretken alkupuolellakin mutta olivat lähinnä pieniä taimenen penikoita. Kirjolohia kun tavoittelen, niin alamittaisia taimenia ei voi oikein kaloina pitää.Koska kalat olivat varsin nirsolla päällä, niin rasiasta lähti siiman päähän mitä ihmeellisimpiä perhoja. Tulosta tulikin perholla, jolla tähän mennessä en ole kalaakaan saanut. Perhona ei nyt niin ihmeellinen, sillä leechi oli kuitenkin kyseessä. Väriyhdistelmä vain oli allekirjoittaneelle hieman erikoisempi. Ei liene yllätys mutta rasiasta löytyy eniten mustia ja oransseja leechejä.

Toisaalta hyvä, että välillä kalastus on hieman vaikeampaa. Silloin pääkopassa raksuttaa huomattavasti enemmän. Vaikeina hetkinä perhoja ja tekniikoita tulee vaihtaneeksi useammin. Lisäksi takaraivossa syntyy ideoita, että mitä sidontapenkin ääressä pitäisi tehdä. Tämän reissun jälkeen on siis aika toteuttaa näitä joella syntyneitä ideoita.

Toisaalta pitää olla tyytyväinen vähäisistäkin onnistumisista. Työn teon kautta saadut kalat 'maistuvat' melkeinpä parhaimmilta. Nettipalstoja lukiessa ei voi kuin ihmetellä kalamiehiä, jotka kertovat saavansa 'vain' vajaa kymmenen kalaa per reissu eikä se ole edes tarpeeksi. Ilman istutuksia yksikin mitallinen kala olisi kuin 'lottovoitto'. Istarit kun ovat niiiiiiiiiiiiiiin helppoja....

3 comments:

HemppaP said...

Moi, mistäspäin Nukaria tuo kuva on?
Jotenkin ei vain raksuta...Ehkä se johtuu siitä, että Nukarilla käynnit on viimeisien vuosien aikana rajoittuneet 1-2 kertaan vuodessa Karkkilan sijaan. Aiemmin kun kävin 1-2 krt/vko oli k //HemppaP

Harri Hytönen said...

Se on heti maantiesillan alapuolelta.

HemppaP said...

Heh, mielenkiintoinen kuvakulma niin ei heti leikannut.