Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, February 22, 2008

Stressin lievitystä

Jeps, mennyt viikko kasasi sen verran pahan stressin tai melkeinpä hermoromahduksen, että jotain oli tehtävä. K****n kasvaessa otsassa päätin ottaa pitkät töistä hieman totuttua aikaisemmin ja pyyhkäisin hakemaan kalavehkeet.

Jo matkalla huomasin päätöksen olleen oikean vaikka vettä ja räntää vihmoi suorastaan vaakatasossa. Keli oli plussalla mutta muuten jotakuin surkea. Mitä väliä! Ei sitä sokerista ennenkään olla oltu.

Kelistä huolimatta reissu alkoi mitä mainioimmin. Rymysin joen rantaan ja kiskaisin ensimmäisen heiton muutaman metrin päähän. Veteen en edes mennyt vaan oioin siimoja penkalta. Streamerin pyörähtäessä rantapenkkaan jostain ampaisi taimen sen hakemaan. Kala tarttui itsestään ja kiihkeän 15 sekuntisen jälkeen taimen rimpuili jo haavissa. On se vaan joskus helppoa. Otin pari kuvaa ja lykkäsin taimenen oikeaan elementtiinsä. Kuten kuvasta näkyy, oli kalan leukaperät ottanut hieman kosketusta koukun kanssa aikaisemminkin.


Päivän toisen kalan sain samalla hetkellä kun aurinko päätti kurkistaa pilven raosta. Tämä 'taimen' oli pukeutunut maastopukuun ja erehdyttävästi muistutti haukea. Tai siis itseasiassa poranokkahan se oli. Kivasti kuitenkin jytkytteli siiman päässä vaikka hätäisesti kilon rajan ylitti.




Päivän aikana tuli rymyttyä myös 'uusilla' alueilla. Vaikka Tainionvirta on vuosien saatossa tullut erittäin tutuksi, niin silti suvantoalueilta vieläkin löytyy hieman tuntematonta vettä. Aukealla vain tuuli teki heittämisestä turhan työlästä.

Puolet päivästä tahkosin jotakuin erilaisilla streamereillä ja toisen puolen ongin pitkästä aikaa indikaattorin ja larvojen yhdistelmällä. Tällä kertaa kuitenkin streamerionki vei voiton, sillä risukoppa ei 'löytänyt' varmuudella yhtään nälkäistä kalaa. Ehkä sitten ensi kerralla. Aikaisempien talvien kokemuksella indikaattoriviritys on ollut kuitenkin erittäin hyvin toimiva suvanto-onginnassa. Aikaisemmillakin reissulla on toki ollut tarkoitus indikaattoreilla onkia, mutta olin onnistunut balsamollukat sen verran hyvin kätkemään, että vasta nyt sain ne käyttöön. Seuraavalle reissulle tarvisee myös kietaista lisää risukoppia, sillä tälle reissulle varatut yksilöt ovat nyt virran syvyyksissä.

1 comment:

Janne Erämies said...

No kalastus on hyvä tapa purkaa stressiä.
Mistäs kalan möllikät sait koukutettua?Pitäisi lähteä huomenna palloilee taas ite tainiolle.
kokeilee taas uusia perhoja...