Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, March 1, 2008

Sumukorentojen kuukausi on alkanut...


...Vaikka ei niitä sumareita sentään vielä joella näkynyt. Pikkupakkasta ja hentoista lumisadetta sen sijaan riitti jotakuinkin koko päivän. Ehkä kuitenkin hetkisen verran keli saattoi piipahtaa jopa plussalla.

Tällä kertaa sainkin kaveriksi edellisessä kirjoituksessa esiintyneen sankarin eli bambumestari Juhan. Starttailimme ainakin minulle hieman epätavallisen aikaisin aamulla eli aavistuksen kahdeksan jälkeen. Ainakin tälle talvelle minulle normaalimpi aika on ollut kömpiä joelle puolen päivän aikaan.

Aamulla olin kaapinut mukaan kasan uusia streameitä joita edellisenä iltana hartaudella väänsin. En tosin raaskinut aivan kaikkia ottaa, vaan säästin osan myöhempiä reissuja varten. Ja tämän päivän jälkeen on myös sidottava taas uutta täydennystä, sillä sen verran ripeään tahtiin perhoja katosi pohjakiviin ja hakoihin. Varsinkin Juha kirosi tyhjentynyttä streameriaskiaan. Etenkin siinä vaiheessa, kun päivän aikana toimineet yksilöt oli menetetty.


Tosin ei perhomenekki lopulta kuitenkaan pystynyt pilaamaan muuten aivan erinomaista talvipäivää. Ahti oli nimittäin harvinaisen suopealla päällä ja muisti meitä molempia hienoilla pilkkukyljillä. Juhan menestyksen salaisuutena oli 'hieman yllättäen' musta streameri ja minulla taas talven aikana tutuksi käynyt simppustreameri. Nymfit ja muut pikkuperhot saivat erittäin vähän peliaikaa, sillä vasta päivän viimeisinä hetkinä kaivelin indikaattorin ja risukoppa/larvavirityksen esille.

No comments: