Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, October 24, 2011

Kalakuvaaja

Juuri tällä hetkellä alkaa taimenilla olemaan käsillä lisääntymisen aika. Puroilla siis pitäisi olla vilskettä ja vilinää. Ja sitähän minä olen käynyt jo useampana vuotena valokuvaamassa. Tänään oli syksyn toinen reissu eräälle tutulle purolle. Ensimmäisellä reissulla en nähnyt evääkään, joten siitä reissusta jäi kirjoittamatta blogiin.


Olen jo kuullut kutupuuhien olevan käynnissä varsin usealla joella (esim. Vantaanjoella) mutta tämä kyseinen 'suosikkipaikkani' on näyttänyt vielä olevan aika hiljainen. Tänään tosin löysin jo muutaman varovaisen 'tiedustelijan' erään soraikon läheltä. Laskin eri kaloja käyneen paikalla seitsemän (7) kappaletta. Tosin näistä kaksi oli puronieriöitä ja loput taimenia. Jos tunnistus meni oikein, niin taimenista vain yksi oli naaras ja loput pienempiä kolleja.


Kutu on siis tuolla ainakin vielä edessäpäin. Se tarjoaa siis minulle kuvausmahdollisuuksia vielä useaksi tulevaksi päiväksi. Tosin tiedossa olisi pari muutakin varsin 'maukasta' kuvauskohdetta kunhan vain noille paikoille ehtisin pyörähtämään.

No comments: