Saturday, January 21, 2012

Talvitaimenta ja talvikirjolohta

Talvi sen kun tiivistää otettaan mutta se ei estänyt tänäänkään allekirjoittanutta ja Pxiläistä suuntaamasta joelle. Pakkasta tosin oli ja luntakin satoi. Ei haitannut! Varsinkaan kun viikon takaisesta jokirantojen jääkatteet olivatkin yllättäen kutistuneet. Kalastettavaa aluetta siis riitti suvantojen jääkansista huolimatta.


Uusia perhoja olikin taas putkahtanut penkistä viikon aikana, kuten varmaan tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet ruudun oikeasta laidasta. Streamereitä uitin tämänkin päivän, enkä oikeastaan kovinkaan monta erilaista perhoa siiman päässä käyttänyt. Ensimmäinen kala tukistikin perhoa jo n. 20 minuutin kalastuksen jälkeen. Hieman kauemmin siihen meni kuin edellisellä reissulla ;)Kirjolohi päätyi pataan vaikka ensin aikomuksena olikin se laskea takaisin. Perho oli yhdistelmä valkoista, sinistä ja hopeaa...Kuva edelleen odottaa tuloaan.

Yhdistelmä oli myös mustaa ja valkoista, sillä allekirjoittaneen päivän ottiperhot olivat valkoisia ja Pxin mustia. Vedä tästä nyt jotain johtopäätöksiä! Tai ehkä johtopäätös on tänäänkin, että sillä saa mitä uittaa. Tarkeintä on varmasti uittaa perho oikein ja tarkalleen kalan eteen. Joskus tarvitsee siis synkkiäkin, että perho varmasti menee sinne kalan eteen.

Ja joskus tarvitsee kortisonipiikkejä ja/tai särkylääkkeitä, että pystyy kalastamaan. Ja invapaikkoja, että pääsee riittävän lähelle jokea. Vai mitä Pxi?

Tässä vielä pientä videonpätkää. S'il vous plaît! :

6 comments:

Pekka said...

Kjäh,Kjäh! Epicondylitis lateralis dexter eli kansanomaisesti tenniskyynärpää perhokalastajalla täyttää mielestäni erinomaisesti invapaikankriteerit ja haastaa vasemman käden heittoharjoitteluun..sen verran kipeä on heittovarsi että talven heitot on toistaisksi tehty ja piikki tarttee mennä oikeesti ottamaan.Seuraavat viikot keskitytään puhtaasti perhonsidontaan.Vaan onnex asoissa on aina kaksi puolta.. kun imurointikaan kotona ei nyt onnistu... :-)

Pxi

Harri Hytönen said...

Vasuri käyttöön!

Janne Erämies said...

Onko pojat menossa tällä viikolla ongelle,itellä on lomaa tämä viikko niin jos kalakaveriksi joutaa.Pexikään ei valita vaikka käsi on vähän pipi :-)

Harri Hytönen said...

saas nähdä. Aika kylmä viikko tulossa

Janne Erämies said...

No juu aika vilpoistahan se lupaa,mutta polte kalastamaan on kova,kunhan pysyy alle 10 asteessa :)

Harri Hytönen said...

Tässä vaiheessa viikkoa ei osaa sanoa. Aika epätodennäköistä kuitenkin. Liian kylmää.