Wednesday, March 7, 2012

Perhoja 3/2012

Pakkaset taas koettelevat ja sumariaikakin antaa odottaa itseään. On siis hyvä hetki kaivella arkistoja ja ottaa sieltä esille yksi ottiperho. Tai tämä kuvan yksilö ei ole vanhaa tuotantoa, sillä uusia pintureita on alkanut putkahdella varsin mukavaa tahtia. Malli kuitenkin hyväksi havaittu.

Kyseessä on siis päikkäripinturi, joka toimii melkeinpä sitä paremmin, mitä pienempi käytetty koukku on. Omat pienimmät versiot ovat olleet kokoa 24. Niillä olen onkinut mm. harjuksia Slovakian MM-kisoissa. Perukesiimaksi tällöin tietenkin mahdollisimman ohut eli esim. 0.08 mm tai 0.10 mm.


  • koukku : nro 16-24 pinturikoukku
  • pyrstö : Coq De Leon tai Mikrofibets
  • runko : Fly-rite
  • siipi : Cdc

Harjuksien ohella tämä perho on ollut erittäin toimiva siian kalastuksessa. Ohessa kuvakin siitä todisteena :). Kuvan siiat ongittu yhdistelmällä 0.10 mm/nro 18 oliivi päikkäripinturi...4 comments:

Pietu said...

Kovasti tuttu paikka alemmassa kuvassa, tuolla siikoja riittää :)

Harri Hytönen said...

En epäile yhtään etteikö olis sulle tuttu paikka :)

Jyri Kivioja said...

Kiitos tästä! Pääsee ehdottomasti meikäläisen siiman päähän tällä kaudella! Ootko kokeillut tuota sumariaikaan tarjoilla?

Harri Hytönen said...

En ole sumariaikaan kokeillut, sillä päikkärijäljitelmähän tämä. Vois tuosta tietenkin jonkun pienen kaksisiipisversion muokata, mikä toimis myös sumariaikana...Pyrstö pois ja väritys musta/valkea. Eli siis pelkkä siipitupsu...