Tuesday, June 12, 2012

Hammonjoki 12062012

 Kyllä huomaa, että eletään hurjaa hyttyskesää. Hammonjoen pusikoissa on tällä hetkellä suorastaan tuskallista olla noiden ihanien pienten verenimijöiden kupattavana. Tänäänkin piti jättää oikein Offit autoon, jotta kokemus olisi äärimmäisen järisyttävä. Kalareissun jälkeen kävin kaupassa ja ihmettelin, että mitä se kassatyttö naureskeli. Ei sitten sanonut mitään, että naama veressä olin kauppaan pelmahtanut. Olin läiskinyt verta imeneitä hyttysiä pitkin naamaa siten, että veri oli oikein valunut pitkin poskia. Huisaa!


Onneksi hyttysten lisäksi myös kalat olivat hurjalla syönnillä. Tuikkeja näkyi siellä täällä eli hyvin olivat pinta-aktiivisia. Jonkun kalan ongin myös pintureilla mutta veden alle tarjonut kelpasivat myös. Ja ehkäpä jopa pintureita paremmin. Tai ongelmahan oli siinä, että pinturiaskit olivat kotona ja riittävän pieniä pintureita ei ollut mukana.


Yläosilla on nyt muuten aloitettu Jättiukonputkien niittäminen ja myrkyttäminen. Hyvä niin, sillä tuo myrkyllinen putkikasvi on levinnyt alueelle varsin tehokkaasti. Rantapolkukin on ajoittain ollut liki pelkästään jättiputkien peittämä. Ei ole siis kovin kannattavaa konttailla jättiputkien seassa.

Putkista lisäinformaatiota :

Aamulehti

ESS

Ympäristö.fi
No comments: