Tuesday, October 16, 2012

Ankkahaukea

Pitkän 'kuivan' tai siis kalastamattoman kauden jälkeen olen vihdoin saanut kaivettua kellurenkaan naftaliinistä. Ja pari reissuakin on jo takana. Haukivesillä on siis tullut käytyä ja sanoisinko, että ihan kohtalaisella menestyksellä.Ennen reissua tuli väänneltyä jo melkoinen kasa uusia isoja perhoja haukien herkuiksi. Epoksi on muuten tullut vaihdettua hyvin pitkälti UV-liimaan. Oikein näppärä keksintö haukiperhoja varten...

Ensimmäinen reissu oli vielä jotakuinkin vaatimaton, sillä renkaan vierellä ei tullut käytettyä kuin muutama hauki. Näistä isoin sentään rapsakka kolmikiloinen. No, ehkä kelikään tuolla reissulla ei ollut paras mahdollinen, sillä rengaspaikat olivat hyvin vähissä kovan tuulen takia.

kuva : T.Pällo

Toisella reissulla sitten oli jo huomattavasti tyynempää mutta vesisade hieman haittasi viihtyvyyttä. Kaloja se ei sen sijaan haitannut, sillä vesisateen aikana tulivat myös parhaat kalat. Sama pieni poukama antoi parissa kymmenessä minuutissa 3-5-7 kg kalat. Ei yhtään paha.


Ja tästä sitten takaisin kartan ääreen ja uusia haukivesiä hakemaan...
2 comments:

Anonymous said...

Varmasti ollut mukavia reissuja! Onko tulossa videoo tuolta, satuin meinaan bongaamaan, että sulla oli gopro ottassa ;D.

T:Jani

Harri Hytönen said...

Videomatskua on kyllä jo jonkun verran haukireissuilta. Jos vaikka jossain vaiheeessa saisin jonkun koosteen aikaiseksi.