Tuesday, October 2, 2012

Taas se aika vuodesta...

...Kun itse kalastaminen on hieman taka-alalla ja on aika puuhastella muuta. Tai itseasiassa alkaisi olemaan se aika vuodesta, kun kohteeksi pitäisi ottaa haukikaislikot ja mertsarikivikot. Niidenkin aika on hyvin lähellä.


Mutta juuri nyt näyttäisi olevan taas se aika käsillä, kun lohikalat aloittavat kutupuuhastelut oikein tosi tarkoituksella. Se myös tarkoittaa sitä, että on aika hiippailla kameran kanssa purovesillä kuvaamassa varsinkin taimenten puuhastelua. Tietysti siinä sivussa tulee myös törmättyä puronieriöiden kutupuuhasteluihin.

Tänä syksynä kuvaaminen tulee kuitenkin olemaan varmasti erittäin haastavaa. Viime aikoina on satanut runsaasti ja tämä on johtanut vesien nousemiseen ja samentumiseen. Tänäänkin toinen paikka, jossa vierailin, oli täysin kuvauskelvoton. Vettä oli niin törkeästi, että en päässyt lähellekään jokiuomaa. Ja lisäksi kutusoraikon päällä huilasi varmasti enemmän kuin metri kuravelliä.


Onneksi eräs tuttu soraikko 'toimi' tälläkin veden korkeudella. Löysin nimittäin pienen pätkän jossa kuvaaminen jopa onnistui jotenkin. Ja muutaman kuvankin onnistuin räppäämään pitkällisen kyttäilyn jälkeen. Toivottavasti olisi muutama päivä taukoa sateesta, jotta vesi kääntyisi hieman laskuun. Silloin mahdollisuudet hyviin kuviin paranisivat huomattavasti. Ja ei haittaisi vaikka valoisia päiviäkin riittäisi. Valoa kun tarvitaan noiden kuvien ottamiseen...

No comments: