Wednesday, January 30, 2013

Vanhat kujeet

Nah...Vuosi vaihtunut sitten edellisen blogikirjoituksen mutta en aio toistaa sitä tuttua kliseetä minkä jokainen tietää. Uusia kujeita en ole todellakaan keksinyt, sillä pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan. Edellisen blogikirjoituksen jälkeen olen toki kalassakin käynyt mutta sanoiksi en ole niitä vääntänyt. Hyviä reissuja kaikin puolin.

Talavi..

Tänään tuli sitten tehtyä vuoden ensimmäinen kalareissu ja hankittua kauden ensimmäiset luvat. Siitä se lompakko alkaa lihomaan mutta ei seteleistä. Pari muuta kausilupaa menee vielä hankintaan.

Respektiä täytyy muuten antaa Pietun viimeiselle blogikirjoitukselle. Siis tälle. Sanoisinko, että Suomen perhokalastusblogihistorian yksi parhaimmista ellei paras kirjoitus. Hyvä Pietu! Uusia blogeja tupsahtelee eetteriin tämän tästä mutta oikeasti harvaa tekstiä tulee edes luettua kokonaan. Pietun juttu kestää vaikka useammankin lukukerran.

No joo... Päivä meni siis streamereitä paiskaten kärkiuppoavalla siimalla. Siis ne vanhat kujeet käytössä. Uutta on se, että vaihdoin siiman merkkiä ja olen vihdoin löytänyt siiman mikä toimii kyseisellä vavalla. Perhoissa oli myös jotain pientä lisämaustetta mutta hyvin perinteisellä kaavalla kuitenkin. Mukanani oli myös pintasiimalla varustettu kela mutta enpä jaksanut turata siiman/kelan vaihtojen kanssa. Syönti ei ollut ehkä ihan parhaasta päästä mikä olisi osaltaan puhunut nymfikalastuksen puolesta. Eli siis siiman vaihdon jälkeen olisi ollut tasapainoisempi setti käytössä noin nymfihommeleita ajatellen.

Hah! Pipo vinossa! Yo man...

Streamerit kuitenkin tehosivat edes sen verran, että uusi kalastuskausi on myös kalojen osalta avattu. Tuli siis jatkettua, siitä mihin mennyt kausi jäi...Onnistuneisiin kalastusreissuihin. Pxi ehkä erimieltä, sillä hänen perhovapansa lyheni muutaman sentin tällä reissulla. Toivottavasti ei kutistu enempää...

Oikeassa sivupalkissa muuten taas tämän talvinen sidontaprojekticountteri. Kovin hitaasti syntyy uusia perhoja. Potku persuksiin omalla monolla!
4 comments:

Pietu said...

Kiitokset kehuista, välillä pitää palautella lajin realiteetteja mieleen kaiken hehkutuksen keskellä :)

Sulla taitaa muuten olla vanhastaan melkoiset varastot larvoja/nymfejä jäljellä, kun noissa talvisissa sidontatilastoissa ei niitä juuri ole ja kyse kuitenkin todellisista kulutusperhoista?

Harri Hytönen said...

Mulla on larvoja ja nymfejä todellakin sidottuna varastoon jo ennestään. Varastolaatikkoja (mallia uistinboxi) löytyy iso kasa ja sieltä voin kaivella jos tarvetta on. Ja jostain syystä larvoja ja nymfejä sidon eniten kesällä.

Pietu said...

Mulla on taas aina talvisin tilanne, että jossain vaiheessa nymfejä ja larvoja on muka sidottu riittävä määrä seuraavaa kautta varten. Useimmiten jo alkukesästä huomaa kuitenkin, etteivät ne riitä mihinkään :)

Jos sitä saisi itsekin joskus sidottua luottomalleja kunnon määrät varastobokseihin. Voisi sitten kalastuskauden aikana keskittyä kerrankin vain kietomaan uusia kokeilumalleja..

Harri Hytönen said...

Täytyy kyllä myöntää, että ei varastoboksien sisältö ihan aina riitä. Usein joutuu paikkaamaan myös kesällä.