Friday, October 11, 2013

Astetta lähempänä

Taimenten kutukarkelot menevät yleensä muutamassa päivässä ohi, joten ei ole varaa menettää hyviä kuvaussessioita. Siksipä piti tänäänkin aamusta käydä tekemässä nopea pisto samalle purolle kuin missä eilen kävin. Ikävä kyllä aikaa oli hyvin rajoitetusti, joten koko päivää ei metsässä pystynyt käyttämään. Ja eväätkin olisivat silloin tarpeen. Ulkoilmassahan tunnetusti tulee nälkä.


Vesi oli yllättäen noussut eilisestä ja myös samentunut. Kalat tästä selkeästi tykkäsivät, sillä kutupareja löytyi nyt useammaltakin soraikolta. Ja mikä parasta, myös uusia kaloja oli paikalle ilmaantunut. Ja isompia. Oli myös niitä eilen kaipaamiani isoja kolleja ajamaan nieriät kauemmaksi.


Tosin eilisen isoista nieriöistä ei ollut nyt mitään havaintoa. Pari pienempää paikalla tosin pyöri mutta niillä ei ollut mitään mahdollisuuksia päästä iholle. Isot koiraat pitivät tästä huolen. Menoa oli nyt erittäin ripeää ja vesi lensi oikein huolella isompien jahdatessa pienempiä.

Tarkkailijan tarkkailija

Kuopan kaivuukin oli nyt alkanut ja sorapohja pölisi. Lähipäivinä siis varmasti tapahtuu vieläkin enemmän. Kamera on siis pidettävä latingissa ja yritettävä kuvata ahkerasti  aivan lähipäivinä. Tosin pienen tauon joudun välissä pitämään mutta eiköhän vielä ensi viikollakin kuvattavaa riitä. Täytyypä käydä myös muutamassa muussakin kohteessa.
 


No comments: