Friday, March 28, 2014

Tunnistaako kukaan?

Eilen tuli käytyä taas virpomassa Hartolassa Tainionvirralla. Aurinko mollotti iloisesti ja varsinkin lämpimästi mutta ilmeisesti kalat eivät tästä nauttineet. Hieman oli vaikeahko päivä ja kaloja ei tuntunut löytyvän tutuista toimivista paikoista. Kyllähän ne siellä varmasti olivat mutta vähemmän aktiivisina ja suut kiinni.

Haastetta siis riitti varsinkin kun en halunnut siirtyä mätkimään esim. simpulla. Tähän vuodenaikaan ehdoton on tietenkin pinturi mutta nymfeihin sekaantumistakaan ei ihan pahalla katsota. Pinturilla sitten loppujen lopuksi kalat nousivatkin.

Yksi näistä kaloista kantoi mukanaan oman varaston perhoja. Pyrstön tyveen oli nimittäin porautunut pieni nymfi, josta johti siiman pätkä yläperhona olleeseen pinturiin. Tunnistaako kukaan omakseen? Tämä siis Ekonkoskella tapahtunutta. Tarina perhojen takaa olisi kiinnostava.Sieltä ne muuten putkahtivat ne alkukarsintapaikkojen jaot. Pari kisaa eli Vantaanjoki ja Muuramenjoki odottavat. Opettelen siis taas kilpaperhokalastusta vuosien tauon jälkeen. Ensin kyllä  pitää sisäistää uusimmat säännöt. Hieman kun ovat muuttuneet sitten edellisten kisojeni.3 comments:

Anonymous said...

Melkein uskaltaisin väittää kyseisiä perhoja minun tai kaverini tekemiksi. Olimme 20 pv hujakoilla mökillämme ja pyörittelimme juuri samanlaisia cdc sumareita ja biotsi peräisiä nymfejä.Tuolla combolla taisimme kalastaa molemmat koko reissun hyvällä menestyksellä.
Itse en ainakaan muista yhtään menetystä mutta melkein lähtiksin syyttämään kaverin tunnetusti melko rajuja vastaiskuja.oliskohan kala pyörähtänyt pinturin alla ja jäänyt sitten pyrstöstä kiinni?

Joona Hirvonen

Harri Hytönen said...

Ihan toimivan näköisiä perhoja ovat. Oli kiva kuulla pieni tarina näiden takaa. Olen joskus saanut kalan, jolla oli kaksi perhoa suunpielessä. Ja useita sellaisia joilla perho pyrstön tyvessä. Ilmeisesti juuri tuollainen perhojen perässä pyörähtäminen aiheuttaa näitä pyrstökontakteja.

Anonymous said...

Kyllä nuo perhot ainakin sinä vkl toimi kuin tauti :) olen kalastellut tainiota reilun kymmenen vuotta ja se vkl oli kyllä paras koskaan. Kalat olivat todella pinta aktiivisia ja käytimmekin la ja su aikana yhteensä 22 taimenta ja yhden kirjon haavissa.
Kaveri muisteli että taisi hän yhden litkan menettää tärpistä, joten syyllinen on saatu kiinni :). Melko huvittavaa löytää "omat perhot" jonkun muun saamana!

Joona