Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, May 9, 2014

Järvihommat haltuun

Jostain aina silloin tällöin putkahtaa ihmeellisiä mielleyhtymiä, mitkä sitten johtavat asioista toisiin. Menin sitten katsomaan Youtube -videon Puolan Euroviisu-edustajasta. Tämä johdatti sitten perhopenkin ääreen sitomaan boobyja ja tämä puolestaan johdatteli järvelle kalaan.

Tässä tuo Puolan viisuvideo :



Edellisestä järvireissusta olikin jo luvattoman pitkä aika. Aikaisemmin kun vielä kiersin perhokisoja, niin treenasin aika paljon järvellä. Kilpailun lopetettuani myös käynnit järvellä vähenivät varsin radikaalisti. En oikeasti tiedä miksi, sillä olen aina pitänyt  järvikalastuksesta erittäin paljon.

Tähän se video johti...

Ja tähän puolestaan perhonsidonta...
Tänäänkin tuli tehtyä varsin pikainen lähtö. Yllättäen järvikamat olivat myös kasassa yllättävän nopeasti. Ajoankkuri oli tosin kadonnut mystisesti jonnekin, joten ilman sitä oli tultava toimeen. Onneksi tuuli oli varsin maltillista eikä vettäkään satanut vesille päästyäni. Loistokeli siis!

Ja uskomattoman hienosti alkoi tämä järvireissu! Ensimmäinen kala kopsautti DI-5 siimalla uitettuun boobyyn jo ensimmäisellä heitolla. Ensimmäinen pari tuntia oli varsinaista iloittelua, sillä syönti oli hyvää ja oikeat uittotekniikat löytyivät kuin vanhasta muistista. Ei ole siis järvitaidot kadonneet mihinkään.

Pönö

Kaloja löytyi jostain syystä eniten alueelta jossa kuoriutui pieniä kaksisiipisiä oikein urakalla. Pari kalaa kävin pinnassakin hakemassa hyönteisen. Pintasiimoja en tällä kertaa viritellyt lainkaan vaan menin tuolla aikaisemmin mainitsemallani DI-5:lla sekä nopealla intterisiimalla. Uittelin aikani myös erilaisia buzzereita. Oli kuitenkin varsin masentavaa vetää tyhjää pienillä imitaatioperhoilla ja takaisin ruoppaamisen siirtyessäni tartuttaa heti kala.

Tuplat
Tuplaakin tarjottiin pariin otteeseen. Ensimmäisessä tapauksessa toinen kala irtosi juuri ennen haavia eli singleen oli sillä kertaa tyytyminen. Toinen tuplatälli sitten onnistui ja molemmat kalat päätyivät haaviin. Jostain syystä onnistumisprosentti oli tänään aika huikea. Karkuutin nimittäin vain kaksi kalaa iltapäivän aikana.




2 comments:

miksu83 said...

mikä järvi/lampi kyseessä?

Harri Hytönen said...

Rautjärvi