Sunday, June 7, 2015

Nukarinkosken SM-karsinta 6.6.2015

Käynnistelin oman lyhyen kilpailukauteni eilen Nukarinkosken SM-alkukarsinnassa. Tämä kisahan oli ainoa kisa minne sain paikan hakiessani peräti kahteen kisaan tälle kesälle. Muuramenjoella olen edelleen varasijoilla eikä täyttä varmuutta siis kisaan pääsystä ole. No, panostus ei ole tietenkään ollut kisailuun aivan valtaisaa vaikka pieniä aktivoimisen merkkejä olenkin osoittanut. Jokunen vuosihan tuossa välissä oli ns. välivuosia... Ehkä sitten 'ens kauella'...

Kisapaikalle kurvasin n. 20 sekuntia myöhässä. Paikalla piti olla heti kukonlaulun jälkeen eli klo 0700. Arvonta paiskasi kalastamaan ensimmäisessä ryhmässä ja taisteluparikseni sain Kultasen Antin. Lompsin hyvissä ajoin poolille 9, mikä onkin oma suosikkini Nukarin koskipooleista. Tuttua mestaa aikaisempien vuosien kalareissuilta. Nukarillahan olen muutenkin vuosien saatossa kalastanut aika paljon, joten treenaamisen juuri tätä kisaa varten tälle kesälle olisi ollut aika turhaa....

Poolien rajat oli merkattu todella selkeästi
Kisa alkoi hyvin. Ensimmäinen kirbeli tälläsi leechiin n. 2 sekunnin kalastamisen jälkeen. Kala päätyi myös haaviin ja mitattavaksi. Pooli oli selkeästi hyvin kalaisa mutta jotenkin en vain ollut tyytyväinen omaan kalastukseeni vaikka merkintöjä session jälkeen kortissa oli viisi. Antti puolestaan vetäisi jäljiltäni samasta paikasta kuusi kalaa. Jakson toinen puolisko kalastettiin sitten poolissa kuusi eli ns. Laavusuvannossa. Jaksohan koostui kahdesta osasta eli kahdesta 45 minuutin osiosta. Pooleja vaihdettin jakson puolessa välissä.

Laavusuvanto oli vain ollut hieman nihkeällä päällä edellisille kalastajille. Itselläkin meni tovi kalojen löytämisen kanssa mutta onneksi pari kirjolohta päätyi haaviinkin asti. Tein ehkä pienen taktisen virheen, sillä nyt olisi ollut mahdollista onkia myös särkikaloja, joilla oli 18 cm alamitta. Leechin perässä nimittäin pyörähti useampikin ehkä mitallinen särkikala kuitenkin tarttumatta perhoon. Pienemmällä perholla näitä olisi sitten saattanutkin nousta. Ensimmäisen jakson kokonaistulos oli siis 7 kalaa.

Antti lirkkii ysillä
Ruokatauon jälkeen olikin sitten vuorossa hieman matalammat koskipoolit 7 ja 5. Ruoka oli muuten erinomaista. Nam! Etukäteen pidin näitä hieman vaikeina, sillä kirkas sää ja alhainen vesitilanne eivät yleensä paranna tälläisiä matalia koskipooleja. Tällä kertaa Antti aloitti kalastamisen ja itse hengailin rannalla kaukalomiehenä. Seiskasta onnistuin vetäisemään ekan kalan melko nopeasti. Olin vaihtanut leechit nymfeihin ja lirkin niillä erästä monttua hieman pidemmän aikaa. Perhon perässä pyörähti jotain ja jatkoin nymfien heiluttelua paikan kohdalla niin pitkään, että tuo kala viimeinen otti. Toisen kirbelin noukin sitten pois hieman kovemmasta koskesta.

Vitospoolista jäi Antilta kalastamatta yksi pieni monttu ja siitä sitten kävin hakemassa kalan heti toisen puoliskon ensimmäisillä minuuteilla. Paikalla oli myös runsaasti pieniä taimenenpoikasia ja ne kiskoivat siimaa aika tiheään. Poolista ei ollutkaan sitten muita kirbelitapahtumia eli oli tyytyminen yhteen kalaan. Jakson tulos yhteensä 3 kalaa.

Kolmannella jaksolla ohjelmassa oli sitten poolit 4 ja 2. Kakkonen oli varmuudella hyvä paikka eli kaloja tulisi varmasti nousemaan. Nelonen oli todellinen lampipooli ja itselleni se on ollut usein aika arvaamaton. Niin nytkin, sillä onnistuin tartuttamaan vain yhden kirjon ja sekin irtosi nopean väsyttelyn jälkeen. Pooli kaksi oli hieman parempi vaikka pitkään piti tehdä töitä, että löysin kalat ja keinot niitä huijata. Aivan päivän lopulla käytin kaukalossa kaksi kirjolohta, tiputin yhden ja vielä yksi kävi kiskomassa apinanraivolla. Jaksolta siis yhteensä 2 kalaa.

1. Virolainen, 2. Ilola, 3. Heikkinen
Kaloja onnistui siis huijaamaan kaikilta kolmelta jaksolta mutta niin moni muukin. Kaloja tuli varsin reippaasti eli 208 kappaletta. Oma suoritukseni riitti vitossijaan mikä on ihan tyydyttävästi. Panostus oli kuitenkin varsin pientä. Olinhan sitonut peräti 7 leechiä kisaa varten.

Tulokset viiden ensimmäisen osalta :

1. Virolainen Petri
2. Ilola Aapo
3. Heikkinen Jari
4. Myllymäki Jussipekka
5. Hytönen HarriNo comments: