Thursday, November 26, 2015

Talvitanea

Kävin sitten ihmettelemässä jonnekin kadonnutta vettä ja samalla kivenkoloissa uiskentelevia kaloja. Viime vuonna tähän samaan aikaan taisi olla liki metri enemmän vettä kuin nyt. Joku on ollut hyvin janoinen tai sitten on vain jäänyt sateet satamatta.

Nyt satoi kuitenkin lunta. Plussaa oli parin asteen verran eli ei ollut  mitenkään erityisen kylmä. Päivää pystyi kuitenkin sanomaan talvipäiväksi ja kalastusta talvikalastukseksi. Veden vähyyden takia upposiimat jäivät  tällä kertaa kotiin. Pintasiimalla menin siis koko päivän. Osittain myös nymfisiimalla. Kalastan talvisin melko paljon kärkiuppoavalla (synkkä kärki) mutta näin vähän vedellä hidas uitto olisi täysi mahdottomuus. Pohjaa kyntäisi tuo siima ja rankasti.


Loopin Opti siimasta tuli entinen. Pinta alkoi kuoriutua ja murentua. Ja tälläiseen kuoriutuneeseen kohtaan tuli lisäksi kunnon tiukka solmu, mikä ei suostunut avautumaan. Meni kuitenkin rohisten läpi renkaista eli ei oikeastaan haitannut kalastusta. Roskiskamaa siitä kuitenkin tuli tämän reissun jälkeen.On se muuten kumma miten vaikea ihmisten on noudattaa alamittoja. Tällä hetkellähän tuolla mennään taas 60 cm:n alamitalla. Silti kalastajat ovat surutta kolkanneet alamittaisia ja jopa saaliskiintiön täyttymisen verran. Onko sitten kyseessä tietämättömyyttä tai suurta välinpitämättömyyttä? Joka tapauksessa kalastaja on itse velvollinen aina tutustumaan kohteen sääntöihin. Ja lupahan on siis ottaa vain eväleikattuja eli istutettuja kaloja...

Tämäkin reissu osoitti, että simppuperhot ovat talviperhojen aatelistoa. Pinnassa uiteltu zonkkerisimppu maistui. Lopuksi vielä pieni videonpätkä todisteeksi tästä :)

No comments: