Wednesday, April 13, 2016

Ostamisen vaikeus

Tarkoitus oli mennä tänään Hammolle pikaisesti kalalle. Se ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin olisi voinut luulla. Matka ei ole pitkä ja nopeasti sinne autolla karauttaisi. Mutta ne luvat. Tai niiden ostamisen vaikeus. Netistä löytyy toki lupakauppa minkä teoriassa pitäisi niitä myydä. Teoriassa. Käytännössä lupia ei ole siellä myynnissä vaikka kauden 2016 lupahinnat ovat näkösällä. Ravintola Katinhännästä Hollolan kirkolta olisin voinut luvan hakea. Paitsi en aamulla, sillä ravintola aukeaa vasta klo 15.

Tuohon se kioski vielä putkahtaa

Hollolan kirkonkylän kioskikin olisi lupien ostopaikka melkein matkan varrella. Paitsi, että tällä hetkellä kioskirakennustakaan ei ole edes olemassa. Vanha on roudattu hiiteen ja uusi on rakenteilla. Vaikeaa, niin pirun vaikeaa. Ei ihme, että ajoittain jengi painuu kalalle ilman lupia. Ja siis luvan ostamisen vaikeus ei koske vain Hammonjokea. Tätä tapahtuu muuallakin. Ja ennenkuin joku kiljahtaa, että Erä-lindroos myy myös lupia. Olisi ollut liian pitkä lenkki tälle päivälle vaikka kuinka olenkin kausiluvan lunastamassa. Kalaretki jäi siis tällä kertaa tekemättä. Ostellaan luvat sitten kun joskus vahingossa se on mahdollista.


Termiitit iskeneet
Joelle kuitenkin päädyin lopulta ilman kalavehkeitä. Tie vei sinne  pienen mutkan kautta kun muutenkin oli jossain siellä suunnilla ajoa. Jokirantakävelyä siis vieroitusoireisiin jos ei kerran muuta lääkettä saanut.

Vandaalit olivat taas sitten käyneet laavulla. Olikohan peräti nimmaritkin jätetty, sillä laavun kylkeen oli ilmestynyt tageja tämän vuoden 'leimoilla' varustettuna. Paikallinen nuoriso on paikan löytänyt ja ovat näemmä hengailleet siellä talvellakin. Osumaa oli siis talven aikana ottanut halkovaja sekä keskellä pihaa kököttävä pöytä.Oli muuten jokivesi jo laskenut tulvakorkeuksista ja yllättäen myös kirkastunut jonkun verran. Ihan näytti jo kalastusolosuhteilta vaikka Hammo ei ole koskaan ollut kummoinenkaan paikka aikaisin keväällä (tai talvella). Huhtikuun loppupuolelta tavallisesti alkavat paremmat hetket.

Tämä vuosi on muuten harvinainen siitä, että sain myös kisapaikan Hammolle. Tunku kyseiseen kisaan näyttäisi edelleen olevan varsin kova, että hieman oli tuuria matkassa tällä kertaa...
 

No comments: