Tuesday, February 17, 2009

Nääs nääs...

Tänään kävin kurvailemassa reissun Tampereella. Ohjelmassa oli nääs vetää ilta Pirkanmaan perhokalastajille aiheesta Hammonjoki & puronieriät. Mukanani oli kasa kuvia niin puronieriöistä kuin itse Hammonjoestakin. Näitä sitten höystin höpinällä puronieriän kalastuksesta.

Varsin mukavastihan tuolla oli ihmisiä. Mutta onhan tämä pirkanmaalainen perhoseura maamme isoin jäsenmäärältään, joten aktiivista porukkaa riittää. Taisi olla jäsenistön keskuudessa myös suunnittelu käynnissä tulevia perhomessuja kohtaan...


Illan päätyttyä kävin vielä katsastamassa miltä Tammerkoski nykyään näyttää. 90-luvulla tuli muutamana talvena kalastettua varsin tiiviisti Tammerkoskea. Sittemmin tämä kaupungin keskustassa tapahtuva talvinen harrastus on jäänyt osaltani, mutta mukava oli käydä muistoja verestämässä. Eräskin siika ja kirjolohi on tullut täältä nääs ongittua.

Samalla muistui elävästi mieleen myös se talvinen koleus mikä hönki Tammerkosken partaalla. Rakennusten välistä puhaltelee kummasti viima Näsijärven suunnalla. Huolimatta siitä, että sää olisi muuten täysin tyyni. Tosin tällä visiitillä pakkastakin oli kymmenisen astetta, joten ei ihme että oli hieman vilakkaa.

No comments: