Friday, February 27, 2009

Hyvä Suomi!

Tänään olisi ollut varsin leppoisa keli kalastella vaikka vähän kauempanakin, mutta koska Liberecissä oli ohjelmassa miesten hiihtoviesti, niin oli parempi pysytellä lähistöllä. Ehdin kuitenkin piipahtamaan parisen tuntia kalalla ennen televisiolähetyksen alkamista. Jännittävä kisahan siitä kehkeytyi ja Suomelle jälleen yksi mitali lisää. Tällä kertaa pronssia Suomen miehille. Hyvä pojat!

Eilisen illan ja viime yön aikana oli satanut uutta hohtavan valkeaa lunta. Keli oli usvainen mutta tuon uuden lumen takia kuitenkin erittäin valoisa. Kummasti silmät alkavat pikkuhiljalleen tarkkailemaan vesirajaa jos vaikka ensimmäisiä sumarinymfejä alkaisi hangella kipittelemään. Vielä on toki hieman aikaista mutta parin viikon päästä tilanne voi olla toinen.

Kummasti kalojen aktiviteetti oli muuttunut alkuviikosta. Eikä mitenkään parempaan suuntaan. Pari 'varmaa' paikkaa tuli koluttua mutta pitkään oli erittäin hiljaista. Siiman ohentaminen ja hengettömällä Prince -nymfillä onkiminen tuotti lopulta pienehkön taimenen vapautettavaksi. Jatkoa siis kalaisille talvireissuille tälläkin kertaa.

Pakattuani kalakamat jo autoon pääsin seuraamaan itseäni paljon taitavampien kalastajien touhuja. Jostain nimittäin sukelti paikalle kaksi saukkoa, jotka innostuivat esittelemään saalistustaitojaan. Eikä mennytkään kuin hetki kun toinen saukoista kiikutti särjen jäälle ja näin oli välipala saukoille taattu. Jahti jatkui tästä edelleen..

2 comments:

Juha said...

Olisko tuossa se vuoden luontokuva 8)

Harri Hytönen said...

Kuvasivulla lisää saukkokuvia.