Friday, March 20, 2009

Revanssi eilisestä

Koska eilinen kalareissu päättyi todella lyhyeen ajattelin tänään käydä ottamassa retken uusiksi. Kurvailin ensin paikallisen postikonttorin kautta ja lykkäsin eilen katkomani vavan takuukierrokselle.

Yllättävän paljon oli tilanne muuttunut eilisestä. Tänään nimittäin näkyi jo kohtuullisesti sumareita kun eilen niitä ei näkynyt ensimmäistäkään. Sinänsä mielenkiintoista, että vuosi sitten keväällä en nähnyt koko joella ensimmäistäkään sumukorentoa. Eli ei siis ensimmäistäkään nymfiä tai aikuista. Nyt oli molempia liikenteessä. Tosin näiden hyönteisten perässä olevia kaloja ei näkynyt ensimmäistäkään. Ehkä kylmä tuuli piti kuitenkin kalojen ottihalut minimissä.

Ja minimissä näytti syönti olevankin. Ainakin aluksi. Heitin ensimmäiset pari tuntia pelkästään streamereitä kolmosuppoavalla siimalla. Käytössä oli toinen Orviksen kutosen keppi. Näitä kun minulla on kaksi. Tämä tosin useita vuosia vanhempaa mallia kuin tuo surullisen kuuluisa Trident tls. Streamereillä ei siis minkäänlaista tapahtumaa tänään.

Epätoivo meinasikin hiipiä jo puseroon mutta vaihdoin kuitenkin usein keväällä toimineeseen kahden perhon settiin. Perukkeeseen siis pieni musta nymfi ja vihreä larva. Tämän vaihdon jälkeen koukutinkin aivan peräjälkeen useamman pienehkön taimenen. Kaikki kalat muuten vihreällä larvalla. Taas!

No comments: