Sunday, March 29, 2009

Tasaisen harmaata

Tasaisen harmaata oli niin sää kuin pääkopan sisältökin. Pieni ulkoilu joella kuitenkin teki hetkeksi terää. Pakkasjakson jälkeen oli kuitenkin selkeästi lämpimämpi päivä joten pakkasessa ei onneksi tarvinnut kärvistellä.

Sumareitakin näkyi jo aikaisempaa enemmän. Nyt jopa muutama räpsisteli veden pinnalla. Kalat eivät kuitenkaan innostuneet näistä muutamasta satunnaisesta poukkoilijasta. Sumukorentoja runsaslukuisemmin kuoriutuivat kuitenkin pienet kaksisiipiset. Niitä oli paikoitellen erittäin runsaasti hangella. Vedenpinnallakin niitä näkyi mutta eivät kalat innostuneet näistäkään.

Jälleen kerran yritin hakea kaloja itselleni vähemmän tutuista joen osista. Ei kyllä tämä 'tutkimusmatkailu' taaskaan hirveästi tuottanut, sillä reilu parin tunnin sessio antoi vain yhden pienen taimenen PT:llä ongittuna.

Seuraava viikko voikin olla sitten tämän kevään parasta antia sumareiden puolesta. Sen verran lämpöisiä kelejä lupailee, että kuoriutumisten on suorastaan pakko alkaa. Ja jos ei ala, niin ensi vuonna sitten.

No comments: