Sunday, March 22, 2009

Tasan kaksi tuntia

Tälle päivälle olin alunperin suunnitellut meneväni hieman edemmäksikin kalaan kuin ihan näille paikallisille. Kurkin aamusta kuitenkin lämpötilatietoja netistä eikä sitten loppujen lopuksi löytynytkään kiinnostusta lähteä mihinkään. Tämä siis säätiedostuksen tarjoaman koleahkon kelin takia. Tokihan sitä olisi voinut käydä menestyksekkäästi paiskomassa esimerkiksi streameriä synkillä siimoilla. Jätin kuitenkin väliin.


Siinä sitten aamupäivän puuhastellessa kaikkea muuta alkoi takaraivossa kolkuttamaan, että jotta jos sitä kuitenkin lähtisi joelle. Iltapäivä oli kuitenkin pitkällä joten edemmäksi en viitsinyt enää lähteä. Eli siis auton nokka jälleen kerran kohti lähijokea.

Päivä jatkui selvästi siitä mihinkä se eilen jäi. Matkalla alkoi pyryttämään taas lunta. Aamupäivän aurinko sentään oli paistellut kirkkaasti. Ja oli muuten taas pirun kylmä, sillä ilman vaparenkaiden jäätymistä ei selvinnyt tänäänkään.

Tapojeni mukaan paiskoin taas alussa streameriä. Tosin nyt vain pintasiimalla, sillä uppoavat jätin kotiin. Kevyellä varustuksella siis taas liikenteessä. Ja mitäpä sitä isompaa arsenaalia mukanaan kuskaamaan, sillä tänään tuli ongittua juuri tuo tasan kaksituntinen. Streamerit saivat uida rauhassa mutta pikkuperhoihin vaihdon jälkeen alkoi taas tapahtumaan. Ongin jälleen mustan nymfin ja vihreän larvan yhdistelmällä. Tänään vain tuo kuulaton musta nymfi oli pitelemätön, sillä se antoi kuitenkin pari kalaa. Toissapäivänä kun saalisjakauma meni täsmälleen päinvastoin.

No comments: