Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, August 25, 2009

Hammonjoki 25082009

Aamusta tuli pähkäiltyä jotta lähtisikö sitä kalalle vai jälleen kerran urheilemaan/treenaamaan. Viime aikoina kun tuo suunnistus on vienyt 'voiton', sillä juokseminen on maistunut ja kisat kulkeneet. Mutta koska joskus tarvitsee myös 'levätä', niin siksipä tällä kertaa suuntasin joelle. Varsinkin kun tuo kalastus on muutenkin jäänyt aika vähälle eli syytä siis välillä 'paikata' tilastoja.


Vesi oli tällä kertaa Hammolla erittäin kirkasta. Keskitin kalastukseni tänään alemmalle alueelle mikä osoittautui kuitenkin todella vaikeaksi kohteeksi. Kasvillisuus oli vallannut joen vielä aikaisempia vuosia tehokkaammin, joten joki oli lähinnä yhtä vihreään mattoa. Pienissä aukkopaikoissa saattoi tosin nähdä kaloja mutta olivat pirun arkoja veden äärimmäisestä kirkkaudesta johtuen.

Aina silloin tällöin on päässä käynyt ajatus, että Hammolla voisi järjestää myös syyskarsinnat. Tuo suunnitelma ei saa kyllä liiemmälti pontta alleen jos joki näyttää tuolta miltä se tällä hetkellä näyttää. Kalat siellä tietenkin ovat tallella mutta valitettavasti enimmäkseen piilossa ruohojen alla.


Mutta kalastus on silti tälläkin hetkellä hauskaa, sillä se ei todellakaan ole helppoa. Tällä reissulla päätin heittää vain havaitsemilleni kaloille, joten varmaan alle kymmenen jäivät heitot. Näistäkin kaloista suurin osa otti 'ritolat' joko ennen heittämistä tai välittömästi ensimmäisen heiton jälkeen. Huolimatta siitä, että konttailin pusikossa erittäin varovaisesti. Onneksi sentään yhden hieman paremman kalan sain jallitettua tämäkin lyhyen session aikana. Perukesiimana muuten 0.10 mm Stroft ja perhona pieni nymfi.

3 comments:

HE said...

Hieno tuo ensimmäinen kuva, mystinen vesi. Pihisti on heitelty, jos alle kymmeneen jäi... :).

Unknown said...

Ruohonleikkurihan tuolla pitäisi olla mukana 8)

Harri Hytönen said...

Tuollaista vihreää riitti joka puolella. Aika synkän näköistä. Viikate voisi tietty auttaa...