Friday, November 20, 2009

Syksyn ensimmäinen mertsariretki

Tänä syksynä on jäänyt mertsareiden jahtaaminen huomattavasti aikaisempia syksyjä vähemmällä, sillä tämän päivän reissu oli vasta syksyn ensimmäinen. Toki olin suunnitellut reissuja jo aikaisemmillekin viikonlopuille mutta aina on ollut jotain muuta. Ja kuten aikaisemmin todettua, niin tuo urheilu on vienyt lähes kaiken 'vapaa-ajan'.


Meinasi mennä plörinäksi tämäkin reissu, sillä aamulla olin onnistunut sulkemaan herätyksen ja jatkamaan unta. Myöhästyin siis aikataulustani ja se laittoi suunnitelmat osittain uusiksi. Koska päivä lyhentyi huomattavasti vaihdoin suunnitellun kohteen hieman lähempänä olevaan. Toivottavasti seuraavalle reissulle onnistun heräämään ajoissa.

Vielä pari päivää sitten ilmatieteenlaitos lupaili varsin leppoisaa keliä tälle päivälle. Se ei todellakaan toteutunut, sillä vettä roimi taivaalta aamusta iltaan tauotta. Varsinainen koiranilma ja varsin uitetulta olo tuntuikin päivän päätteeksi. Onneksi ei ollut kuitenkaan kylmä, sillä auton lämpömittari tiesi kertoa plussaa olevan seitsämän (7) asteen verran. Tuuli oli kuitenkin varsin navakka.


Kuten oikeastaan odotettuakin, niin kalatapahtumia ei ollut tänäänkään. Tuo mertsarien jallittaminen ei ole helppoa ainakaan tuolla idässä. Pieni parvi kolmipiikkejä seurasi ja napsi perhoani, joten edes joku kala tuli tänään nähtyä. Taimenista ei havaintoja...

8 comments:

Jani Paananen said...

Hieno kuva tuo piikkilankavapakuva!

Lihis said...

Kuvat on taas kauniita, kuten Harrilla aina. Näitä visuaalisesti näyttäviä blogeja ei koskaan ole liikaa, kiitos tästä. Ehkäpä se mertsarikin vielä tämän vuoden puolella perhoa puree...

Harri Hytönen said...

Kiitokset palautteista. Aivan varmasti mertsari puree kunhan jaksaa tarpeeksi kivikoissa rymytä. Eri asia tuleeko sitten ylös asti :)

Lihis said...

Joo, se on voi olla melkoisen konstikas kala saada rannalle, kuten tosta meidän viime reissun raportista voi lukea.

Voikos udella käyttämääsi kamerakalustoa? Joku laajakuvalinssi käytössä? Hienoja kuvia, ja mikä parasta, olet näyttänyt löytäneen oman tyylisi. Näistäkin kuvista kyllä heti tunnistaa, kuka on ottanut. Tuleeko se kuinka paljon hardwaresta vai vasta editointipöydällä?

Harri Hytönen said...

Runko on Eos 450d ja neljä viimeisintä blogin kuvaa on räiskitty Sigman 10-20 mm laajiksella. Tottakai kaikkia kuvia on hieman käsitelty mutta pääosin käsittely on aika kevyttä.

Raine said...

Emäsalon "vapateline" kuvassa ?

Harri Hytönen said...

Sehän se. Arvasin, että joku tunnistaa paikan tuosta kuvasta ;)

HE said...

Hyvät kuvat taas. Sanoisin kyllä, että ei tällaisia kuvia synny ilman merkittävää kuvankäsittelyäkin (vaikkei tekisi "paljon" niin se vähä kuitenkin muuttaa kuvaa olennaisesti), joka vaatii sen taidon ja oikeat ohjelmat sekä sen oman tyylin löytymisen.