Friday, July 22, 2011

Helteinen Nukari

+32 C. Voi hurja! Oli muuten hieman hiksaa pukkaava kalareissu tämän päiväinen sessio Nukarinkoskella. Kahlaaminen onneksi hieman viilensi pöksyissä tapahtuvaa muhinaa. Mutta vain hieman. Ilman kahluuhousujakin olisi voinut tietty kahlata mutta Nukarin vesi on mitä on. Siis ainakin jos muistelee keväistäkin jätevesien jokeen pääsyä niin ...hyi! No, onneksi vesi ei näytä tällä hetkellä yhtään hullummalta.Vähän sitä vettä on. Aivan kuten monessa muussakin Etelä-suomalaisessa koskikohteessa. Sadetanssi tähän väliin. Ja sitten vettä taivaalta, kiitos. Pieniä koloja oli siis tänäänkin onkiminen, kuten edelliselläkin Nukarin reissulla.

Ensimmäisen kalan bongasin välittömästi rantaan päästyäni. Tuo eväkäs vain taisi olla helteen uuvuttama, sillä pienintäkään reaktiota ei tullut perhoihin eikä edes lähes ylitse kahlaamiseen. Samasta montusta kuitenkin nousi pari muuta kirbeliä pikkuleecheillä.


Päivän muut kalat nousivat puolestaan larvoilla tai kuulanymfeillä. Varsinkin iltapäivän puolella oli selvästi havaittavissa harjusten aktivoituminen, sillä pienen hetken sisällä sain useamman n. 20 cm harjuksen. Muutenkin tämän kokoluokan harjuksia on tänä vuonna näkynyt varsin runsaasti. Isompia ei yhtään.

Rantavesissä näkyi myös melko runsaasti muutaman sentin mittaisia lohen tai taimenen poikasia. Hyvä, hyvä!

Ja lopuksi vielä pieni videonpätkä. Tämän kalan jallitukseen meni aikaa n. 30 sekuntia ;)2 comments:

Pietu said...

Tehokas kahdeksan sekunnin väsytys :)

Harri Hytönen said...

Videoin myös toisen väsytyksen mutta se ei tapahtunut näin ripeästi :)