Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, March 31, 2019

Luikeroita

Kylläpä tämä perhokalastus osaa olla fyysinen laji. Kalareissun kävelty määrä oli yhteensä 11 kilometriä. Tämä siis jokipäivän aikana suoritettuna. Autolla kun ei pääse jokaiseen kohteeseen edes nykypäivänä.

Matka joelle käveltynä kesti jo pelkästään 1.40 h. Kilometrejä noin kolme polvensyvyisessä hangessa. Lumi oli erittäin märkää ja upottavaa. Vaikeusastetta vielä pykälän verran lisää vetämällä perässä pilkkipulkkaa missä kaikki varusteet. Tuli muuten hiki!


Toisaalta juuri tälläiseen kohteeseen on mukava tulla. Jo itse retki on kokemus mutta näissä paikoissa ei ole myöskään tungosta. Saat siis kalastaa melko rauhassa. Ja kalatkin saavat olla edes hetken rauhassa. Mahdollisuus myös löytää pintovia kaloja näin sumariaikaan on hieman suurempi.


Nuo aikaisemmat joet, missä olen kalastanut tälle keväälle ovat olleet pintovien kalojen osalta tyhjiä. Tai oikeastaan tyhjiä noin muutenkin kalojen osalta. Tällä reissulla löytyi sentään pari pintovaa kalaa ja onnistuin ne jopa koukuttamaan.

Kalat olivat melkoisia luikeroita. Toinen näistä ehkä laihin kala mitä olen ikinä saanut. Oikeastaan aika turhauttavaa edes kalastaa näin nälkiintyneitä kaloja. Ei tuo perhokalastus ole aina välttämättä niin "jaloa". Pistää miettimään, että kannattaisiko oikeasti siirtyä yhä enemmän muiden kalojen kalastamiseen.





No comments: