Sunday, September 7, 2008

Olikohan viimeinen ennen rauhoitusta?

Niin..kohta pukkaa taimenen lakisääteinen rauhoitusaika päälle. Jotenkin taas tuntuu, että turhan aikaisin, sillä kelithän ovat hyvin kesäisiä. Ja tähän joku tietysti älähtää, että eihän kesää ole edes ollut. Minulle kuitenkin tälläinen vajaa parikymmentä astetta lämmintä ja puolipilvistä on jotakuinkin täydellinen sää. Ulkona on mukava olla.

Vehkeitä kasaan viritellessä meinasi tosin olla mukavuus kaukana, sillä ensimmäinen takaisku tuli kun Vivarellin kela sanoi sopimuksensa irti. Toivottavasti tämä on kuitenkin väliaikaista ja onnistun fiksaaman ko. rullan. Kela nimittäin jumitti jostain syystä eikä 'kelaaminen kahvasta' toiminut lainkaan. Eikä muuten puolakaan suostunut irtoamaan rungosta. Totaalinen jumi siis. Huomenna ehkä lievää väkivaltaa käyttäen on korjaussessio edessä.

Kalastuksellisesti tämä keskipäivän sessio ei ollut mitenkään ihmeellinen. Toki muutamia pienehköjä taimenen penikoita kävi vapautettavana sekä yksi harjuksen koltiainen. Lopulta päädyinkin enemmän kykkimään pusikossa vesiperhosia kameralla tähdäten. Näitä vesipörriäisiä olikin varsin runsaasti, joten illemmalla olisi saattanut olla varsin mukavia kalastushetkiä tiedossa joko pintureilla tahi pupilla.

2 comments:

Jarkko Suominen said...

Saitko Vivarellista vian selville ja kenties jopa kuntoon?

Harri Hytönen said...

En ole ikävä kyllä ehtinyt hohtimia etsimään ja pistämään kelaa osiksi. Liian kiirettä on pitänyt.