Thursday, September 25, 2008

Toinen treenipäivä Vlatavalla

Vaikka vettä oli työntänyt taivaalta niin yöllä kuin vielä aamullakin, niin jostain syystä lähivedet olivat kirkastuneet ja laskeneet sitten eilisen. Tämä tiesi hyvää kalastusta ajatellen. Pinkaisimme siis hyvillä mielillä harjoittelemaan tällä kertaa hieman taimenvoittoisimmille vesille kuin eilen.

Tulosta alkoi syntyäkin varsin tasaiseen tahtiin pääasiassa pienillä nymfeillä. Samoilla seuduilla taimenten kanssa oli varsin runsaasti myös näitä 'whitefishejä'. Itse onnistuin löytämään myös pari varsin nättiä harjusta. Molemmat olivat n. 30 cm kaloja. Toisen näistä koukutin lyhyen hetken kestäneen 'hätsinkin' aikana pienellä pintaperholla. Opas kertoikin eilen että kalat saattavat innostua syömään täällä pinnasta varsin lyhyiksi hetkiksi. Teoria näytti pitävän paikkansa.

Juuri hetkeä ennen kuin siirryimme läheiseen ravintolaan syömään, ehti Ville bongaamaan joesta isomman kalan. Eväkäs hyväksyikin villen tarjoaman nymfin jo toisella heitolla ja sitten siimaan vietiin. Allekirjoittanut toimi jälleen kerran haavipoikana (eilen kiikutin Jukalle haavia tuplatärpiä varten). Siinä sitten ravailin hetken ison kirjolohen perässä samalla kun Ville yritti vääntää mehut pois kalasta seitin ohuella perukkeella. Kala möyrysi aikansa ja onnistuin kuin onnistuinkin heilauttamaan haavia 63 cm kirjolohen perässä. Melkoiset karjahtelut onnistuneesta väsytyksestä irtosivat ilmoille. Kasa ruutuja kameraan ja kala vapauteen.


Huomenna onkin sitten ensimmäinen kilpailupäivä eli treenit on nyt treenattu. Ahkerimmat sitovat tuossa vielä perhoja. Itse tyydyin kaivelemaan vanhoja varastoja ja tod.näköisesti löysin jo riittävästi perhoja kilpailupäiville. Niin... muutaman varsin toimivan perhon löysin tämän päiväisillä sessioilla. Nymfejä, nymfejä..

Jukka ja Ville ovat tällä hetkellä kapteenien kokouksessa nostamassa arpalippuja. Odotellaan siis vielä hetki ja huomisen ohjelma on selvillä.

No comments: