Saturday, December 13, 2008

Hammonjoen kuulumisia

Uusi vuosi lähestyy ja sitä myöden uudet kujeet Hammonjoen suunnalla. Paljon on tapahtunut jo tänä vuonna mutta paljon on myös tapahtumassa ensi vuonna. Osa näistä ensi vuoden tapahtumista on pyörähtänyt eteenpäin jo tämän vuoden puolella. Yksi näistä on aikaisemmin mainitsemani Hammonjoen sm-alkukarsinta. Tässä vielä linkki tuohon kisakalenteriin.


Kevättalven aikana ylemmän alueen tulipaikalle valmistuu laavu, liiteri sekä wc. Talkootyölle on siis kysyntää tulevanakin vuotena. Tällä hetkellä tulipaikalle johtaa jo uusittu tienpohja. Myös pohjat tuolle uudelle laavulle on rakennettu. Lisäksi tulipaikan viereen on valmistunut uusi ilmoitustaulu jo aikaisemman parkkipaikan kupeella olevan lisäksi.

Lisäksi paikan näkyvyyttä on lisännyt tien varteen ilmaantuneet uudet opastekyltit. Paikanpäälle on siis entistä helpompi löytää. Suunnitteilla on myös saada ensi vuodeksi uudet paperille painetut esitteet joista ilmenee viimeisimmät kalastussäännöt.Tällä hetkellä saattaisi olla jopa kalastettavat olosuhteet Hammolla. Vesi on väriltään yllättävän kirkasta verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Vuosi sitten syksyllä ja melkeinpä koko talven vesi oli erittäin savista ja sameaa. Nyt oli jopa pohja helposti havaittavissa. Vesi oli muutenkin viime vuotista alempana. Lisäksi joki oli vielä tällä hetkellä täysin sula. Jätin kuitenkin kalastamisen suosiolla väliin.No comments: