Thursday, December 25, 2008

Test center

Aamupäivästä iski omituinen inspiraatio kokeilla erästä juttua talvistreamereihin. Nopeasti väänsin pari testikappaletta, joita sitten piti päästä testaamaan. Kunhan vain epoksi ensin ehti toisessa näistä perhoista kuivumaan.

Kiva talvinen päivä oli pitkästä aikaa. Aurinko nimittäin pilkisti hetkittäin pilvien raosta. Ikävä kyllä tuota herkkua kesti aivan liian vähän aikaa. Eilen illalla hieman selailin vanhoja kuvia ja jostain kumman syystä sumarikuvat suorastaan hyppäsivät silmille. Ei ole pitkä aika, ei..

Pikkupakkasessa rymistelin siis tuonne lähijoelle testaamaan näitä kahta uutta viritystä. Hienoa, että kotiovelta ei todellakaan tarvitse ajella aina satoja kilometrejä päästäkseen kalaan. Ensi kaudelle ajattelinkin hieman enemmän panostaa lähialuiden paikkoihin mutta tämä tarkoittaa myös, että on asennoiduttava kalastamaan muitakin kuin lohikaloja. Turvat ovatkin mielessä, sillä pari hyvää paikkaa olisi nyt tiedossa.

Viritys numero yksi tuntui olevan varsin toimiva 'paketti', sillä jo kolmannella heitolla kala räpisteli siiman päässä. Varsin mukavan oloinen harjus, joka tällä kertaa hyväksyi streamerin. Pitäisi kai välillä onkia muillakin kuin streamereillä, mutta koska hieman olen jo aikaisemminkin 'testaillut', niin nymfirasiat ovat pysyneet visusti kotona. Kolme heittoa tästä eteenpäin ja tuo perhoyksilö jäi ikävä kyllä pohjaan. Testikappale kaksi ei ehtinyt kalatapahtumia antaa ennen kuin jäi pohjaan.

Testailuiden jälkeen siirryin sitten taas kerran ramppaamaan tuota loputonta joka mutkan jälkeen jatkuvaa suvantoa. Heittoja en juurikaan tehnyt, sillä alueet tuntuivat olevan toinen toistaan ilmeettömämpiä. Eikä heittopaikkojakaan tuntunut juuri olevan, sillä niin pusikkoisia rannat olivat. Kaloja todennäköisesti olisi jos vain jaksaisi tätä 'pioneerityötä' tehdä. Kesällä tuollaisissa paikoissa en todellakaan jaksaisi rämpiä. Piikikkäät pensaat kun ylettyvät parin metrin korkeuteen.

No comments: