Saturday, December 20, 2008

Tyhjänpyytäjät reissussa

Onnittelut itselleni! Onnistuin parantamaan eilistä heräämisennätystä eli tänään tuli selvittyä kalareissulle vieläkin aikaisemmin kuin eilen. Niin, ei sitä malta pysyä poissa kalavesiltä kun ei parempaakaan tekemistä ole. Tänään mukaan lähtivät myös Erämisteri ja Pussi.

Aamulla kotipihasta lähtiessä keli oli jälleen kerran talvinen. Ihmeellistä soutamista ja huopaamista tämäkin talvi. Aivan kuten pari aikaisempaankin. Kasvihuoneilmiökö se tämä on, vai mikä? Tiedossa oli tuulista keliä aivan kuten eilenkin. Tänään ikävä kyllä olemista vesillä tukaloitti koko päivän jatkunut vesisade. Päivän päätteeksi ei juurikaan kuivia vaatteita päältä löytynyt. Kotona kaikki rojut päätyivätkin välittömästi pesukoneeseen.

Tämän päiväisessä kohteessa oli myös vesi huomattavasti sameampaa kuin eilisessä paikassa. Tämä yritti hieman lannistaa 'taistelufiilistä' mutta koska paikka on joka tapauksessa kalaisa, niin emme antaneet sen häiritä. Syövät ne kalat sameassakin vedessä.


Tai siis ainakin teoriassa. Minkäänlaista kosketusta emme nimittäin saaneet koko päivän aikana meritaimeniin. Ei siis mitään uutta auringon alla vaan sama vanha tuttu tyhjän pyytäminen jatkui. Ehkä sitten seuraavalla kerralla. Tai sitä seuraavalla.

Päivän ainoan saalispönötyskuvan nappasin jo tallustellessamme kohti pelipaikkoja. Tiellä oli runsaasti ketun jälkiä ja syykin selvisi loppujen lopuksi. Hirvi oli tiputtanut koipensa nälkäisten repolaisten käytettäväksi.5 comments:

Janne Erämies said...

Erämisteri:)heh..
Ylimmässä kuvassa on jotenkin kostea fiilis ja joku yli-energinen mertsarinpyytäjä:)

Harri Hytönen said...

Lääkkeet unohtuivat kotiin. Yritän kyllä lääkitä hulluuttani myös kalastamalla enemmän.

Janne Erämies said...

Sama vika rahikaisella..tässä jo innolla odottelee milloin taas pääsee syömään munasoppaa mertsarireissun jälkeen..

Harri Hytönen said...

Olisi pitänyt käyttää tuo 'optio' hirvisopasta.

Janne Erämies said...

No laihaksi olisi keitto jäänyt jos tuon kintun olisi keittänyt,mutta enempi järsimistä siinä olisi kuin satuolennoiksi muuttuneista itäisen-suomenlahden meritaimenista..