Sunday, December 7, 2008

Tänäänkin joella

Ylen teksti-tv mainosti tätä päivää varsinaiseksi urheilusunnuntaiksi. Ihan koko päivää ei kuitenkaan jaksanut istua töllön ääressä vaan ulkonakin oli käytävä. Pari tuntia oli siis hyvää aikaa ennen naisten hiihdon mc-viestiä. Tuon lyhyen hetkin käytin tehokkaasti perhovapa kädessä.

Aamusta hieman pähkäilin josko olisin jättänyt tv-urheilut väliin ja suunnannut jonnekin edemmäksi kalalle. Laiskuus vei voiton ja jäin notkumaan kotinurkkiin. Jotakin erilaista piti hakea, joten painelin joelle etsimään uusia talvipaikkoja. Siis sellaisia missä en ollut ennen talvella kalastanut. Eräässä paikassa olin sentään kesällä käynyt. Tosin kävin myös läpi satoja metrejä jokea paikassa missä en ollut koskaan aikaisemmin edes käynyt.


Suvantoa tuolla riittää. Tosin paljon on vettä mikä on erittäin piirteetöntä tasaista virtaa. Hieman tylsän näköistä kalapaikkaa siis. Uskoisin kuitenkin, että matalammalla vedellä paikoista paljastuisi paljon enemmän. Eräässä tutussa kohdassa, jossa kesällä oli vettä ehkä puolisen metriä, tein testin työntämällä vavan kärjen kohti pohjaa. Sitä ei kuitenkaan löytynyt vaikka työnsin vavan kahvaa myöten veteen. Syvää oli.

Tästä lyhyestä reissusta tuli myös talven ensimmäinen tyhjä reissu joelle. Nyt en onnistunut saamaan tärppiäkään mutta jonkinlainen 'hinta' on aina maksettava siitä, että viitsii rymytä ja haeskelle uusia paikkoja. Jossain vaiheessa kuitenkin työ tuottaa tulosta ja ottipaikkoja löytyy. Tutkittavaa kuitenkin riittää kilometritolkulla.

11 comments:

Janne Erämies said...

On tuonnut "mukavan" lisäsäväyksen kalastelulle tuo puiden latvoja hipova vesi,kun moneen paikkaan ei meinaa päästä taas ilman kahlureita.saa nähdä kuinka kauan tuo vesien nousu jatkuu..

Harri Hytönen said...

Eiköhän tuo käänny kohta laskuun kun pakkaset alkavat. Veikkaan, että jäätä ei hirveästi jokiin muodostu näillä vedenkorkeuksilla, joten joet varmaan sulana läpi talven. Ellei tule kunnon paukkupakkasia.

Janne Erämies said...

No en muista että milloin joet olisivat olleet oikeasti umpijäässä,näillä korkeuksilla,ettei kalastamaan oisi päässyt,toissa vuonna ne yrittivät vähän jäätyä kun oli se muutaman viikon kylmä jakso,mutta siihen se sitten jäi..

Janne Erämies said...

Mutta ei se ainakaan meikäläistä liiemmin haittaa,saapahan ainakin raitista ilmaa kun tulee tarvottua pitkin poikin joen rantaa.

Harri Hytönen said...

Mikäs siinä vaikka jäätäkin tulisi. Saisivat kalat rauhan ainakin hetkeksi ;)Toivon mukaan ainakin kunnon lumitalvi tulisi..

Janne Erämies said...

No sitä lunta kyllä toivoisi,on muuten kaikki niin pirun synkkää ja pimeää.ja toki ois ihan kiva päästä pilkillekkin.

Harri Hytönen said...

Mä olen lopettanut nuo pilkkihommat jo vuosia sitten. Eli jää tänäkin talvena ne puuhat väliin.

Janne Erämies said...

No vähiin ne on kyllä jääneet,mutta kyllä sitä normaalisti jokunen kerta tulee jäällä käytyä..Pääpaino on jostain kumman syystä tipahtanut perhokalastelun puolelle.

Janne Erämies said...

Hei,muuten kiinnostaisko lähteä mukaan mertsarikalaan tuonne kemiön suuntaan kun ajattelin tuossa joku päivä lähteä siel pyörähtämään?

Harri Hytönen said...

Pistetään harkintaan. Pitäisi taas kyllä merellekin rynniä.

Janne Erämies said...

Jees,meikäläisen piti aloittaa tiukka kalastusviikko mutta poitsu tuli kipeäksi,niin on nyt oltava sen kanssa kotona,mahdollisesti loppuviikosta pääsee taas hoitoon puuhastelemaan niin sitten pääsee itse taas kalalle.