Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, April 3, 2009

Kevät porskuttaa

Onpahan vaan parissa päivässä lumet huvenneet melkoista tahtia. Köröttelin perjantain kunniaksi nopealle kalareissulle tuonne lähijoelle. Pellot näyttivät olevan jo jotakuinkin mustia eikä metsässäkään näyttänyt lunta juuri olevan. Lisäksi tänäänkin oli erittäin lämmintä ja vettä ripeksi. Kohta lähtevät loputkin lumet.

Sulavat lumet näkyivät myös jokivedessä. Vedenpinta oli selvästi lähtenyt hienoiseen nousuun. Lisäksi vesi oli ottanut väriä itseensä ja näytti lähinnä laihalta kahvilta. Paikoitellen vesi tuntui myös hieman haiskahtavan. Tuo onkin keväässä varsin ikävä piirre, sillä kaikki rannoille talven aikana pakkautunut saisse lähtee sulamisvesien myötä liikkeelle.


Olivat sumaritkin kadonneet jonnekin, sillä ensimmäistäkään ötökkää ei näkynyt. Ei muuten näkynyt kaksisiipisiäkään, joita oli vajaa viikko sitten erittäin runsaasti. Taitaa seuraava odottamisen aihe olla päikkäreiden kuoriutumiset.

Vaikka en ehtinytkään kalastaa kuin noin 90 minuuttia, niin kalatapahtumia oli kivasti. Ylös tulleet kalat tulivat kaikki nymfeillä (Pt + vihreä kuulanymfi) vaikka streameriinkin kävi kivasti kopsuttelemassa. Pienehköt taimenet eivät tällä kertaa vain jääneet tuohon vaatimattoman kokoiseen streameriin kiinni. Olin optimistisesti varautunut pintureillakin mutta ne jäivät taaskin käyttämättä.

No comments: