Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, April 13, 2009

MP-team Finland reissussa

Totta! Kävimme Teron kanssa pitämässä mainettamme yllä merellä. Tyhjän pyytämisen kohteena oli tällä kertaa itäisen Suomenlahden hauki.

Jo matkalla pelipaikoille näytti hieman uhkaavalta, että riittävän paljon jääksi kutsuttua kiinteää vettä ei ollut muuttanut olomuotoaan. 'Sisemmät' vesialueet näyttivät nimittäin olevan tukevasti jäässä. Onneksi kuitenkin jo venerampilta oli näkyvissä myös avovettä. Laskupuuhiin olikin kasautunut melkoinen jono, sillä muitakin innokkaita kalamiehiä riitti. Tosin me olimme ainoat perhoa heittäneet.


Ikävä kyllä sitä sulaa vettä ei sitten ollut kovinkaan laajalla alueella. Kaikki hiemankin potentiaalisen näköiset paikat heitimme melko tarkkaan. Ja varsinkin Tero innostui testaamaan melko monen värisiä suteja.

Päivän aikana oli selvästi huomattavasti jään nopea sulaminen. Parin päivän päästä tuolla on todennäköisesti avovettä jo kaikkialla. Ei taida vain ehtiä haukihommiin ihan heti. Tero sen sijaan on lähdössä oikein haukiturneelle :)


Parikymmentä minuuttia käytimme myös taimenperhojen uittamiseen. Pienehkö hiekkaranta-kivikkoalue houkutti nimittäin yrittämään mertsareitakin. Varsinkin kun pohja oli rakkolevä mättäiden värittämä. Ei varmaan tarvitse erikseen kertoa, että tapahtumia ei ollut tällä sarallakaan.

Niin, ei piston pistoa koko päivänä. Mutta kivaa oli!!!

No comments: