Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, July 1, 2009

Ahvenlammen SM-karsinta 28.6.2009

Oman lyhyehkön kisakauteni toinen karsinta oli vuorossa menneenä viikonloppuna. Blogin kirjoittaminen on taas ollut hieman hidasta mutta olen kuitenkin saanut parin viimeisen päivän aikana päivitettyä kilpaaperholla.net -sivustoani varsin kiitettävästi. Uutta kilpailuaiheista juttua on siis siellä luettavissa varsin mukavasti.

Mutta mennäänpä itse kisaan eli tässä pieni rapsa omasta kisastani. Päädyin lopulta sijalle 7 mikä on kuitenkin varsin kohtuullisesti, sillä järvellä en ole 'reenannut' tänä vuonna lainkaan. Kaloja onnistuin sentään saamaan jokaiselta jaksolta.


1. Jakso

Aloitin kalastuksen A-ryhmässä eli ensimmäisessä ryhmässä, joka pääsi vesille. Veneeseen kaveriksi sain Niemisen Sakun. Suunnitelmana oli käydä ensimmäiseksi paikoissa, joissa on kaloja näkynyt parina viimeisenä kisavuotena. Pieleenhän se meni, sillä vesi oli ilmeisesti aikaisempia vuosia huomattavasti lämpöisempää. Kalat olivat siis jossain aivan muualla. Suurin osa jaksosta meni siis tyhjää pyytäessä. Jakson lopulla sentään 47 cm kirjolohi 'armahti' ja otti perhooni. Onnistuin myös karkuuttamaan toisen jotakuinkin samankokoisen.

2. Jakso

Tällä jaksolla Siltasen Juuson kanssa toteutimme täysin toisenlaista taktiikkaa eli painuimme kalastamaan hieman syvempää vettä. Olin vaihtanut siiman myös vitosuppoavaaan eli sain ruopattua helpommin syvää vettä. Taktiikka oli huomattavasti toimivampi kuin edellisen jakson, sillä kolme kirjolohta kävi mitattavana. Lisäksi 'tiputin' yhden kalan aivan veneen vierestä.

3. Jakso

Kallion Kain kanssa toistimme tuota samaista taktiikkaa eli syvän päältä ongimme. Oli vain jotenkin hankala jakso tämä viimeinen, sillä onnistuin jallittamaan vain yhden kirjon. Oli muuten ainoa tapahtuma jaksolla joten onnistumisprosentti oli ainakin kohdillaan. Kaille sentään pari kalaa.


Penttisen Juhan rapsa kisoista löytyy TÄÄLTÄ.

Ottamani kuvat kisoista löytyvät puolestaan TÄÄLTÄ.

No comments: