Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, July 3, 2009

Taimenten vuoro

Koska viime aikoina kalastukseni on jostain syystä kallistunut kirjolohien kiusaamiseen(Hammo, Ahvenlampi, Nukari), niin tänä helteisenä torstaina ajattelin suunnata pienelle taimenjoelle. Kalastusajakseni valitsin keskipäivän, sillä päiväkalastus kevyellä varustuksella on varsin nautinnollista. Tänäänkin kahlasin pitkin koskia sandaalien ja shortsien korvatessa kahluukengät ja housut. Vesi oli lämmintä ja kuitenkin samalla sopivan viilentävää.


Nestetasapainosta huolehtiminen on erittäin tärkeää näillä keleillä. Silti juotavaa tahtoo olla aina liian vähän mukana. Enkä puhu nyt mistään oluen rahtaamisesta joelle vaan 'oikean' juomisen mukana pitämisestä. Osansa tietysti juoman puutteesta tekee juuri tuo varustuksen kevyenä pitäminen.

Kalastuksen aloitus näytti siltä, että ainoat ruokailevat kalat joessa olivat särkiä. Niitä nousi nimittäin erilaisiin nymfeihin ja larvoihin melkoista tahtia. Hetken aikaa lähes jokaisella heitolla. Ja kuitenkin kalastin tuon ensimmäisen pätkän parasta taimenaluetta. Taimenet olivatkin tuossa kohdasta kateissa.


Mutta kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, niin myös täplätakkeja alkoi nousemaan juonen päästä kiinni saatuani. Eiväthän nuo tälläkään kertaa mitään järisyttävän isoja olleet mutta silti ihan mukavia kalastettavia. Kaikki kalat luonnollisesti palautin jokeen. Retken loppupuolella sentään eräs vauraampikin kala potkutteli minuutin verran siiman päässä. Varsin pitkään siis huomioon ottaen normaalit väsytysaikani. Oli vaan sen verran virkeä otus...

Viikonloppuna on taas aika kisailla. Tällä kertaa suuntaan autoni Puruvedelle, jossa on taas mielenkiintoista järvikalastusta tiedossa. Toivottavasti sää suosii, sillä ainakin tällä hetkellä näyttäisi olevan hieman epävakaisempaa tiedossa.

1 comment:

Anonymous said...

Onpa upeat kuvat taas! Miten ihmeessä tuo otus tulikaan käteen, jännä juttu.
HE