Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, September 11, 2009

Hammonjoki 11092009

Se on sitten rauhoitus alkanut. Suunnitelmissa oli vielä käydä heittämässä jossain 'oikealla' koskella ennen kuin tämä joka syksyinen 'lepotauko' alkaisi. No, ei tullut käytyä kun on taas ollut niin pirun kiire joka suuntaan. Mutta onpahan tuo 'korvikejoki' tuossa vieressä. Siellä sitten rymytään senkin edestä.


Hieman eri alueita yritin kalastaa tänään kuin eilisellä hieman lyhyemmällä reissulla. Kalastusaikaa tosin söi hieman kameran kanssa rymyäminen sudenkorentojen perässä. Lentokuvia yritin metsästää mutta tällä kertaa ei onnistunut yksikään ruutu.

Jotenkin näytti, että vesi on taas laskusuunnassa ja eilisestäkin olisi tapahtunut jotain muutosta. Tiedä sitten oliko vain näköharhaa. Joka tapauksessa huolettuvan alhaalla on vesi. Ja kun miettii viime vuotista ja tätä vuotta verrattuna aikaisempiin, niin väittäisin että alempana ollaan vedenkorkeuksissa kuin tätä ennen. Vedenottamisella taitaa siten olla suurtakin vaikutusta.

Muutenkin on tuntu, että isommat kalat ovat näin loppukesästä/syksystä olleet hieman kortilla. Erittäin pientä silppua kyllä riittää. Tänäänkin pienin kala oli luokkaa 3-4 cm. Ihme, että saavat yleensä koukun suuhun. Tosin käyttämäni perhot ovat erittäin pieniä.


Tai onhan siellä harvakseltaan hieman isompiakin nieriöitä. Ovat olleet viime aikoina vain niin vietävän arkoja. Vaikka tälläkin kertaa liikuin erittäin varovaisesti, niin suurimman osan kaloista onnistuin säikyttämään. Parhailla paikoilla kaloja vilisteli vähän joka suuntaan. Nieriöitä pääasiassa olivat mutta parissa kohdassa oli myös harjuksia ihan parveksi asti. Pieniä kaloja nekin.

No comments: