Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, August 7, 2011

Jackpot

Nukarinkosken kirjolohireissujen jälkeen oli taas aika kiusata taimenia perhoillani. Paikan valinta osui tällä kertaa eräälle pienelle purolle, jossa aina silloin tällöin olen piipahtanut. Auton kumitassujen kääntyessä kohti kalapaikkaa alkoi tuttuakin tutumpi vesisade. Ja tietenkin vain minuuttia aikaisemmin olin päässyt kehumasta hyvää säätä. Toisaalta vesisade ei yleensä kalastusta haittaa, mutta tällä purolla rannat ovat erittäin pusikkoiset ja täten kastumista ei voi välttää. Siis kun käytössä ei ole kahluuvehkeitä ym. sadehienouksia.


Ensimmäisen kalan löysinkin varsin nopeasti. Tämä varsin mukavan kokoinen kala kuitenkin onnistui jostain kumman syystä katkomaan koukun. Enkä edes pitänyt kalaa mitenkään erityisen tiukalla.

Muutama kymmenen metriä tästä ensimmäisestä kalanpaikasta löysinkin sitten oikein purokalojen purokalan. Ennen varsinaista tärppiä ehdin uittaa nymfiäni puron laidasta laitaan useammankin kerran. Näissä pienissä puroissa joskus on tarve saada perho varsin pieniin koloihin. Niin tälläkin kertaa, sillä taimen oli parkkeerannut pienin pusikon ja rannan tuntumaan. Perho oli siis sijoitettava n. 20 cm:n kokoiselle pläntille.



Onnnistunut heitto, uitto ja väsytys tuotti tälläinen varsin mukavan 59 cm taimenen. Rantautus leppäpusikossa oli varsin haastavaa, sillä haaviahan ei taaskaan tunnetusti ollut mukana. 0.18 Stroft kuitenkin kesti ja 'tammukka' nousi ylös. Ei hullumpaa tämä purokalastus.

Rantautin reissulla vielä muutaman muunkin varsin nätin kalan mutta suurin kalastusinto oli jo täytetty tällä yhdelläkin kalalla.

6 comments:

Pietu said...

Upea "purotaimen"!

Jyri Kivioja said...

Upea kala! Ja mahtavaa, että Suomesta vielä löytyy puroista noin hienoja yksilöitä!

Harri Hytönen said...

Jep. Onneksi ei tarvitse ihan aina ruuhkaisille korttikoskille painella kunnon kalojen toivossa :). Vaikka hyvin harvoin purot antavat tämän koko luokan kaloja.

Janne Erämies said...

Voi pojat,siinähän on oikein komea "purotaimen"harvemmin tulee moisia vastaan.

Taimenmies said...

Upea on, toivottavasti pääset syksyllä tämän mellestystä soraikolla kuvaamaan...

Harri Hytönen said...

Itseasiassa ne on ihan eri purot missä kuvaan. Ja paikoissa missä kuvaan en edes kalasta...