Friday, August 12, 2011

Nymfaajan paluu

Nymfaaja on täällä taas. Part 3 menossa...

Eli selkokielisesti Nukarinkoskella tuli taas tänään käytyä kalalla. Tällä kertaa olin varsin aikaisin aamusta liikkeellä, sillä päiväksi oli muuta puuhaa. Piti siis tehdä varsin nopea kalareissu heti kukonlaulun jälkeen.

Jo parkkipaikalla kohinasta kuuli, että vettä meni hieman edellisiä kertoja enemmän. Väriäkin vesi oli hieman ottanut itseensä mutta ei kuitenkaan liikaa. Oli siis mitä parhaimmat olosuhteet kalastukselle. Aloituksessa vielä mukava ohut sumuverho leijaili veden yllä.Kalastuksellisesti ei tietenkään mitään erityisen uutta, sillä kalastin liki samoilla perhoilla kuin aikaisemmillakin reissuilla. Kalojakin tuli tahtiin mikä piti mielen sopivasti virkeänä. Muutoksena ehkä aikaisempiin reissuihin oli, että kaivelin mukaan Vivarellin kelan joka oli ryyditettynä 'french leaderillä'. Nymfaaminen hoitui siis extraherkkyydellä...

Eikä herkkyydestä varmasti haittaa ollut, sillä kalojen otit olivat melko varovaisia. Jonkin asteista syöntiä oli kuitenkin havaittavissa vaikka tärpit olivatkin lähinnä 'pienoisia pysähdyksiä'. Mukaan mahtui muutama harjuskin. Näistä isoin tuli yllättäen pinkillä leechillä jota päivän päätteeksi roimin (seurana oranssi leech). Pinkillä tuli myös päivän viimeisin 'lohi'.
No comments: