Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, October 19, 2008

Epäonnistunut kuvausretki

Puolen päivän aikaan keli näytti kirkastuvan siihen malliin, että päätin lähteä ulkoiluttamaan kameraa paikallisille puroille. Tällä kertaa suuntasin uusiin maisemiin ja yritin löytää myös kutevia taimenia puronieriöiden lisäksi. Hieman suunnitelma epäonnistui, sillä ensimmäisessä paikassa oli vain kasa nieriöitä eikä lainkaan taimenia.

Puronieriät kuitenkin temmelsivät sen verran ahkerasti että virittelin jalustan ja jäin odottamaan sopivaa hetkeä. Olin kuitenkin unohtanut yhden polarisaatiosuotimistani kotiin joten en heijastuksien takia päässyt ottamaan yhtään kunnon kuvaa. Itseasiassa laukaisin kameran koko retken aikana vain kolme kertaa.

Lopulta vaihdoin paikkaa ja suuntasin kohti puroa jossa on varmuudella enemmän taimenia. Tosin kävin vain minulle uusilla paikoilla etsimässä mahdollisia kutusoraikoita. Ei näkynyt niitäkään ja vain yhden pienen taimenenkin näin pinkaisevan pakoon tällä 'pelto-ojalla'.

Samassa paikassa törmäsin myös supinloukkuun missä oli varsin erikoiset syötit. Karmea haju paljasti kuusen alla olevan loukun, jossa oli täkynä kaksi kuollutta kanaa. Yak..

No comments: