Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, October 10, 2008

Purkkarien vuoro

Tänään oli sitten puronieriöiden vuoro joutua linssiluteiksi, sillä pyörähdin nopeasti Hammolla ennen töihin menoa. Vapa jäi tällä kertaa suosiolla kotiin, sillä tarkoituksena oli aivan puhtaasti saada muutama kuva nieriöistä. Onnistuin siinä vaikkakin vesi oli yllättävän sameaa vuodenaikaan nähden. Onneksi sentään matalalla sorapohjalla veden väristä ei ollut merkittävästi haittaa.



Erittäin matalaa virrankohtaa kuvattaessa oli vain tyydyttävä melko pieniin nieriöihin. Tosin näilläkin oli selvästi kutupuuhat mielessä, mutta taisivat olla lähinnä esileikkivaiheessa. Eräällä toisella hieman syvemmässä kohdassa olevalla soraikoilla sen sijaan isommat nieriät temmelsivät oikein urakalla kutukuoppien kimpussa. Näistä en ikävä kyllä kuvia saanut.

Huomenna onkin ilmeisesti sadepäivä tiedossa, joten en menetä ainakaan hyvää kuvauspäivää menemällä sm-alkukarsintoihin Vekaranjärven Risulammelle. Eli kisapäivä on huominen. Yritän toki kuvata kisatouhuja omilla valvontavuoroillani. Muuten on tietenkin tarkoitus keskittyä myös itse kilpailuun. Huomenillalla on taas kuvagallerian tynkää myös kisoista.

Nieriäkuvia voit katsoa täältä

No comments: