Sunday, October 26, 2008

Viikonlopun toinen kalaretki

Tälle aamupäivälle oli suunnitelmissa lähteä Juhan kanssa muutamaksi tunniksi istarijärvelle piiskaamaan veneestä. Eilisiltainen säätiedotus tiesi jo kertoa navakasta tuulesta ja vesisateesta. Hyvin piti paikkansa, sillä päivä oli erittäin synkkä ...

Ehkä tämä olisi ollut se tuhnukeli merelle mutta Suomenlahdellekin oli luvattu parikymmentä metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta. Järvellä ei sentään tuollaisiin lukemiin päästy mutta koko päivän jatkunut vesisade teki olemisesta erittäin kylmää. Muutaman kerran jouduimmekin käydä lämmittelylenkeillä rannan puolella. Pienet juoksupyrähdykset ja pomppiset pistivät taas veren kiertämään.Ilmeisesti huono sää laittoi myös kalojen suut kiinni, sillä päivä meni hyvin hiljaisissa merkeissä. Suomeksi tämän voisi tiivistää tuttuun muotoon : 'Ei piston pistoa'! Toiselle rannalle jäi parin metrin 'tyyni' kaistale, jossa selvästi kuoriutui kaksisiipisiä. Ei edes buzzereiden uitto auttanut vaikka pari kalaa siellä kävikin pinnassa. Tosin pari pintakäyntiä reilu neljän tunnin aikana on melko vähän.

1 comment:

Juha said...

Oli muuten kylmä reissu. laitoin kotiin ajellessa autosta lämmöt 25-asteeseen ja silti paleli koko 45 min ajomatkan. Saunassa alkoi vasta veri kiertää taas. Kiva oli heitellä silti, tuulessa ja tuiskussa 8)