Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, June 10, 2009

Pari lyhyttä

Eipä ole viime aikoina tullut tehdyksi kovinkaan kummoisia kalaretkiä. Paikallisetkin kalat ovat saaneet olla hyvin pitkälti rauhassa. Juuri nyt pitäisi kuitenkin viihtyä joella enemmän, sillä paras kalastusaika vuodesta on parhaillaan menossa.


Menneenä viikonloppuna oli Muuramen alkukarsinta jonne oli tarkoitus mennä. Onnetar ei kuitenkaan suosinut, joten jouduin viime metreillä peruuttamaan osallistumiseni. Jäljellä on vain pari järvikisaa, joten niissä on 'pakko' onnistua. Tämä kisakausi näyttää uhkaavasti olevan erittäin synkkä.

Muuramen keikan perumisen jälkeen oli kuitenkin mahdollisuus piipahtaa eräällä pienellä purolla 'syvässä idässä'. Koskaan en ollut paikalla käynyt eikä minulla ollut edes tietoa paikan kalaisuudesta. Tuli kuitenkin yritettyä ilman tapahtumia.

Tänään keskiviikkona ehdin sitten lopulta käymään myös tuolla paikallisella pikkujoella. Aikaa oli taas kerran pari tuntia mikä näytti tänäänkin riittävän muutaman kalan onkimiseen. Saaliiksi nousi muutama pieni taimen ja harjus.

Hieman isomman kalan onnistuin kämmäämään pinturista. Tulipahan jälleen kerran muistettua miksi en pidä pitkistä vavoista pinturikalastuksessa. Tuo kymppijalkainen oli nimittäin armottoman hidas käsitellä, joten vastaisku oli pahasti myöhässä. Nymfitouhuissa se on enemmän kuin omiaan..


No comments: