Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, September 17, 2009

Hammonjoki 17092009

Menneenä viikonloppuna tuli käydyksi Vesijärvellä kellumassa kelluntarenkaalla. Jälleen kerran viime aikoina on ollut sen verran säpinää, että siltä osin jäi blogi päivittämättä. Eipä tosin olisi ollut paljonkaan kirjoitettavaa, sillä piston pistoa en tuolla reissulla saanut. Oli muuten neljäs haukireissu tälle vuodelle eikä vielä yhtäkään luupäätä ylös nosteltuna (kisoissa niitä sitten nousee sitäkin enemmän). Aika surkeaa vai mitä? Tänäänkin kävi mielessä käydä kellumassa mutta erittäin tuulinen sää lykkäsi tuota reissua.


Mutta koska erehdyin edes ajattelemaan kalastusta ja siihen päälle vielä tuijottamaan fly fishing film tourin filminpätkiä, päädyin kuin päädyinkin kalalle. Onneksi on tuo Hammonjoki, missä käydä ulkoiluttamassa ukkoa sekä perhovapaa.


Vesi oli jälleen kerran vain laskenut entisestään. Nyt ollaan jo todella alhaalla. Kummallisesti illan aikana vesi samentui pariin kertaan kirkastuen kuitenkin uudelleen. Eikä edes vettä tullut taivaalta. Joessa virtasi entistä enemmän keltaisia lehtiä. Nämä eivät kuitenkaan häirinneet kaloja sen enempää.


Kalat näyttivät olevan tänään varsin aktiivisia. Varsinkin harjukset ottivat erittäin hanakasti. Pieniä vain olivat kuten useilla aikaisemmillakin reissuilla. Onnistuin jallittamaan myös varsin nätin taimenen. Ei mikään jättiläinen mutta Hammon mittapuun mukaan ihan 'kiva' kala. Niin ja nieriöitä tietty.

Isompaakin tarjottiin mutta ohut siima, haavin jättäminen autoon ja rantapusikot tekivät tehtävänsä ja nämä pölhöt kalat tulivat pölhön kalamiehen karkuuttamaksi. Ensi kerralla sitten. Tai sitä seuraavalla.

4 comments:

Pietu said...

Ensi viikon loppupuolella sitä voisi itsekin pyörähtää Hammolla syyskalassa, ellei pahempia sateita tule. Taitaakin olla viitisen vuotta kulunut siitä, kun viimeksi olen vavan kanssa hammolla syksyllä vieraillut..

Harri Hytönen said...

Ainakin tällä hetkellä kalastus on erittäin mielenkiintoista, sillä vesi on kirkasta ja kalat siten mukavasti bongattavissa. Ja sitten vaan konttaamaan..

Anonymous said...

Törkeän komea kuva Harri.

Mika

Harri Hytönen said...

Kiitti. Puronieriät ovat varsin kuvauksellisia :)