Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, March 16, 2008

Noidat virpoivat. Ja niin mekin...

Sunnuntai-iltapäiväksi tuli jälleen kerran raahauduttua kalalle. Nappasin vielä matkalla Peksin kyytiin ja huristelimme Sysmän kautta Hartolaan. Pienen lenkin teimme myös Sysmän puoleiselle Tainionvirralle tutkailemaan josko kaloja kävisi pinnassa. Ei käynyt.

Tiedossa oli, että sumukorentoja kuoriutuu kiihtyvällä tahdilla. Jostain kohtalon oikusta päivästä tuli kuitenkin meille melko vaisu. Kai meillä oli hieman ajoitus myöhässä ja paikan valinnat hieman vääriä. Peksi onnistui kuitenkin kiskaisemaan perhonsa tuikkaavan kalan eteen, mikä paljastuikin ihan mallikkaaksi harjukseksi.

Minäkin onnistuin toki pari kalaa havaitsemaan heittoetäisyydellä mutta nämä eväkkäät olivat selvästi lopettelemassa ruokailuhetkeään, sillä molemmat tuikkasivat vain kerran. Muutamat muut pintakäynnit olivatkin sitten selkeästi heittokantaman ulkopuolella.

Kauden ensimmäinen 'munat pataan' -keikka siis Hartolaan. Ei tosin hirveästi 'kivistellyt' sillä talvi on toistaiseksi ollut jopa keskivertoa parempi. Tyhjiä reissuja kun ei ole juurikaan tullut. Ja todennäköisesti tänäänkin olisi jotain noussut ellei pääpaino olisi ollut pintovien kalojen hakemisessa. Heittotahtikaan ei ollut mikään erityisen järisyttävän tiheä.



Illan jo hämärtyessä Peksi onnistui bongaamaan todella ison taimenen. Tämä möllikkä oli käynyt kerran näyttämässä selkäänsä ja oli kuulemma ollut 'majavakokoluokkaa'. Peksin tapauksessa kalan on täytynyt olla iso, sillä hänellä on kuitenkin Hartolasta kokemuksia varsin kookkaiden kalojen kanssa.

17 comments:

Janne Erämies said...

Ekollako moinen majava möyhähti?

Harri Hytönen said...

Ehkäpä... :) :) :)

Janne Erämies said...

Siinä sillan yläpuolella,virran oikeassa reunassa olevan montun kupeilla tietysti..

Janne Erämies said...

jotenkin alkoi poltella lähteä "majavajahtiin"Ennenkuin viikonloppu koittaa ja sen mukana hirveät määrät muita kalamiehiä.

Harri Hytönen said...

Kylmenevä keli tosin saattaa hieman latistaa tunnelmaa :(

Janne Erämies said...

No vähän huonoa se on nyt luvannut,mutta,mutta,ei sitä auta muuta kuin mennä joelle,kun ne kalat eivät ole vielä oppineet kotiovellekkaan lompsimaan.

Harri Hytönen said...

Voihan sitä vaikka lukea loppuviikon uutta harjuskirjaa... :) (postisetä tuon sen ehkä jo huomenna).

Janne Erämies said...

Joo,niinhän sen pitäisi se tuoda toivottavasti jo huomenna,sitä kirjaa onkin jo tullut odoteltua samanlailla kuin pikkumuksuna joulua:)

Janne Erämies said...

Mutta se kirja jaksaa aina muutaman tunnin odottaa kirjahyllyssä,mutta iso taimen ei välttämättä jaksa olla joessa niin kauan kuin itse haluisi:)

Harri Hytönen said...

Kyllä niitä kaloja siellä riittää. Isoja ja pieniä. Sumarikalastus on perimmiltään kuitenkin hieman tylsähköä suvanto-onkimista ;)

Janne Erämies said...

Joo,tainiosta jos on kyse niin kalat eivät taatusti pääse loppumaan,mutta olisi se kiva täräyttää iso kölli näin alkuvuodesta siimannokkaan,kun viime kesältä on pari katkeraa muistoa isojen kalojen kanssa,tai noh olihan niitä kiva pidellä hetken aikaa,mutta kyllä se närästi silti.Onhan se tylsää tietysti tuikkivalle kalalle perhoa tarjota:)

Harri Hytönen said...

No joo, menetteleehän se :)

Janne Erämies said...

No jokos Haballe tuli uusi harjuskirja?

Harri Hytönen said...

Ei tullut vieläkään. Posti näemmä hidastelee.

Janne Erämies said...

No eiköhän se nyt huomenna viimeistään tule,se olisi ihan suotavaa.

Harri Hytönen said...

Sieltähän se kirja postista putkahti.

Janne Erämies said...

Tulihan se,en ole vielä kerennyt syventyä tarkemmin siihen mutta mitä tossa pojan kaa sitä selailtiin,niin melko perusteellisesti siinä tulee tuon purje-evän kalastus käsiteltyä,hyvältä näyttää.