Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Monday, March 24, 2008

Iltapäiväksi kalalle

Kohtuullisen kylmiä kelejä on pidellyt. Yöllä on jatkuvasti ollut reippaasti pakkasta, joten ei ole ihmeemmin houkuttanut kalalle mennä. Aurinko kutsui kuitenkin kalalle paistamalla lähes pilvettömällä taivaalla.


Kömmin siis iltapäiväksi kalalle lähijoelle. Päivä näyttikin alkavan hyvin, sillä jo muutaman heiton jälkeen streamerin perässä pyörähti varsin nätti 'sukkula'. Houkutin ei ollut kuitenkaan tarpeeksi hyvä tai sitten penkalla jököttävä karvanaama sai kalan kääntymään takaisin.

Viime aikoina minulla on ollut teemana hakea kalalla ollessa hieman tuntemattomimpia alueita. Niin nytkin. Seikkailin pitkin ryteikköjä ja yritin hakea uusia varteenotettavia ottipaikkoja. Näin lumien aikaan liikkuminen on varsin helppoa tuollaisissa paikoissa jos verrataan esim. keskikesään jolloin aluskasvillisuus on rehevimmillään. Ja ne itikat..ja paarmat...ja muut häiritsevät ötökät.. Niitä ei tietenkään näin talvella ole.

Aikani seikkailtuani palailin omia jälkiäni seuraillen takaisin paikkaan jossa kala oli näyttäytynyt. Vaihdoin perhot pienempiin ja runttasin samoille linjoille. Pari heittoa ja siimaa vietiin. Nätti kirjolohi ponkaisi lähes välittömästi ilmaan. Sain kalan kuitenkin potkuttelemaan rantaveteen vapautettavaksi. Hieno ehjäeväinen kala. Ai niin, ottiperho varmasti kiinnostaa?? Vihreällä kuulapäisellä larvalla tämäkin.

Pienen evästauon jälkeen tallustelin vielä paikoilla, joilla en ole yleensä talvella kalastanut. Kalat eivät liiemmälti enää häirinneet, mutta 'toimivan' näköisiä paikat kuitenkin olivat. Seuraavalla kerralla taidankin jatkaa siitä mihinkä nyt jäin. Hyvännäköistä suvantovettä riittää koluttavaksi vaikka useammallekin reissulle.

5 comments:

Janne Erämies said...

Jotkut ne saa kalojakin.

Pietu said...

Tuolla tosiaan riittää mielenkiintoista suvantovettä. Ja varsinkin kylmän veden aikaan sieltä tulee joskus ihan mukavia yllätyksiä. Koluttavaa ainakin riittää :).

Harri Hytönen said...

Vielä kun olisi sumareita ja niitä pinnasta syöviä kaloja :) Ja harjuksia..

Pietu said...

Niitäkin muuten nykyään löytyy tuolta, viime vuonna tuli jonkun verran tuollaisia 10-25cm harjuksia. Kait olivat sitten jonkunlaisen poikassatsin laittaneet..

Harri Hytönen said...

Itseasiassa huhuja harjuksista olen kuullut jo n. 15 vuotta sitten. Itse en ole niitä siellä koskaan nähnyt tai saanut.